Ha neked vagy gyermekednek gondjai vannak az alvással, készítsd el ezt a természetes sprayt, amitől sokkal pihentetőbb lesz az éjszaka!

Illóolajok

Az illatosító spray elkészítéséhez olyan illóolajokat használunk, melyek nyugtató hatással rendelkeznek. Segítségükkel könnyen ellazulhatunk, relaxálhatunk, könnyebben álomba szenderülhetünk.

Levendulaolaj

Sokak kedvence a természetes levendulaolaj és nemcsak az illata miatt. Talán ennek az esszenciális olajnak a leginkább közismertek a nyugtató hatásai. Kitűnően oldja a stresszt, ezért is hatékony az elalvás elősegítésében.

Bergamot olaj

A hibrid citrusféléből készült olajat Olaszországban hagyományos orvosságként alkalmazzák. De a kutatások azt is bebizonyították, hogy rendelkezik idegességet, szorongást oldó hatással is. Aromaterápiás alkalmazása kiterjed a szívritmus és a vérnyomás szabályozására, a stressz csökkentésére.

Ylang ylang olaj

A trópusi fa virágából készült olaj szintén segíti a relaxálást, megnyugtatja az idegrendszert, csökkenti a szívritmust és a vérnyomást, így könnyebb az elalvás.

Ezenkívül is számos olaj létezik, melynek nagy hasznát vehetjük a nap végén az alvás elősegítésében. A római kamilla, a valeriana gyökér, a jázmin mind rendelkeznek nyugtató hatással, tetszés szerint válogathatunk belőlük! Ha azonban csak egyet szeretnél használni a spray elkészítéséhez, válaszd a levendulát!

Hozzávalók:
– 1 dl-es szórófejes flakon
– 0,5 dl vodka
– 50 csepp esszenciális illóolaj
– 0,5 dl víz

Töltsd meg félig a flakont vodkával, majd add hozzá az illóolajat. Jól rázd össze! Öntsd tele a flakont vízzel és újra rázd össze! Legalább 2 órán keresztül hagyd állni.

Használat előtt mindig alaposan rázd össze, majd néhányszor fújj belőle a párnára vagy az ágyneműre. Nem szükséges hűtve tárolni, 6 hónapig felhasználhatod.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét