Egy olyan történet következik, ami megmutatja, hogy a való élet több meglepetést képes tartogatni, mint egy jól összerakott mozifilm. Valós történet következik egy feleségről, aki nem mondta el az igazságot a férjének a születendő babájukról. Azt mondta, fiú lesz, de ez nem volt igaz. Idegességében az internethez fordult, online kért segítséget másoktól a probléma megoldására.

25 éves nő vagyok, a férjem 32. Nagyon izgatottak vagyunk, mert hamarosan érkezik az első kisbabánk. De történt valami, és nem tudom biztosan, hogy a férjem haragszik-e rám. Tanácsra van szükségem olyanoktól, akik kívülről látják át a helyzetünket.

Egy kicsit most a történet hátteréről: Mikor a férjem gyerek volt, nehéz volt az élete. Azt kívánta, bárcsak olyan erős apukája lenne, akire felnézhet, de nem volt ilyen. Mindig is akart egy fiút, akinek megadhatja majd azt, ami neki nem jutott. Sokat beszélt nekem erről.

És ami történt: Mikor elmentem a nőgyógyászhoz terhességi vizsgálatra, a férjem fontos üzleti úton volt. Bár ezek az utak nagyon fárasztóak, nagyon fontosak, mert ő keresi a pénzt a család számára.

Azt akarja, hogy a gyerekünknek jobb élete legyen, mint amilyen neki volt gyermekkorában. Ő távol volt, ezért az anyukámmal mentem el a nőgyógyászhoz.

Mikor a férjem hazajött, nagyon izgatott voltam, és azt mondtam neki, kisfiunk lesz. Az érzelmek teljesen hatalmukba kerítettek minket, beszereztük a kék babaholmikat és játékokat. Még azt is eldöntöttük, hogy a nagypapája nevét fogja kapni.

Aztán valami váratlan történt. Az anyukám mondott valamit, ami mindent megváltoztatott. Kiderült, hogy valójában lányunk fog születni, nem pedig fiunk, ahogy azt én mondtam.

Nem akartam megmondani a férjemnek, hogy megóvjam a szomorúságtól.

Nagyon-nagyon szomorú lett. Nemcsak a baba neme miatt, hanem olyan volt, mintha a múltjának minden keserűsége egyszerre zúdulna rá.

Megbántódott, és úgy érezte, nem bízhat az emberekben. Olyan ideges lett, hogy az összes holmit kidobta a babaszobából. Olyanokat mondott az anyukámnak, amiket azóta már megbánt, például hogy többet ne jöjjön el a családi eseményekre, mert ő is részt vett ebben a titkolózásban.

Azt szeretném tudni, hogyan rendezhetném vele a helyzetet, miután egy ilyen nagy dologban hazudtam neki.

Sosem akartam megbántani, de tudom, hogy ezt tettem. Szeretném helyrehozni a dolgokat, és megértetni vele, hogy miért tettem ezt.

Örömmel fogadom a tanácsokat.

Mikor egy kapcsolatban elvész a bizalom, azt nagyon nehéz visszaszerezni. De erre a nehéz helyzetre is van néhány tipp:

 • Nyílt és őszinte kommunikáció: Az erős kapcsolat alapja a kommunikáció. Kezdeményezz nyílt és őszinte párbeszédet a férjeddel. Mutasd ki, hogy megbántad, hogy nem voltál őszinte, és mondd el neki, miért cselekedtél így. Tudasd vele, hogy az ő érzéseit próbáltad megóvni, de most már érted, ez az egész hogyan hatott rá.
 • Értékeld az érzéseit: Fogadd el az érzéseit és a fájdalmat, amit érez. Mondd el neki, hogy számítanak az érzései, és megérted, hogy miért haragszik.
 • Őszintén kérj bocsánatot: Szívből jövően kérj bocsánatot, amiért nem voltál őszinte a baba nemével kapcsolatban. Tedd világossá, hogy őszintén sajnálod, hogy fájdalmat és bonyodalmat okoztál a tetteiddel. Az őszinte bocsánatkérés sokat segíthet a bizalom helyreállításában.

 • Adj neki időt: A gyógyuláshoz idő kell és a férjednek valószínűleg térre van szüksége, hogy feldolgozza az érzéseit. Hagyj neki időt, hogy megértse és feldolgozza a történteket, és eldöntse, hogyan akar továbblépni. Légy türelmes, és tartsd tiszteletben az érzéseit ebben a nehéz időszakban.
 • Mutass következetességet és változást: A tettek hangosabban beszélnek a szavaknál. A viselkedéseddel mutasd meg, hogy szeretnéd visszaállítani köztetek a bizalmat. Légy következetes a tetteidben, mutasd meg a férjednek, hogy tanultál ebből, és azon dolgozol, hogy jóvá tedd.
 • Vond be a döntéshozatalba: A baba érkezésével kapcsolatos döntéseket közösen hozzátok meg. Ezzel megmutathatod neki, hogy értékeled a véleményét, és szeretnéd, hogy csapatként vegyetek részt a döntéshozatalban.

Minden kapcsolat egyedi, nincs olyan megoldás, ami egyformán alkalmazható mindenkinél. A lényeg az ehhez hasonló helyzetekben az empátia, a megértés és az őszinte vágy a közted és a férjed között lévő kötelék megerősítésére.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

3 hozzászólás

 1. Hogy lehet valaki ennyire hülye????? Hogyan gondolja, hogy ezután valaha is hinni fog neki a férje és bízni fog benne???

 2. Atya ég, most komolyan? Én teljesen megértem….. a hormonok túlszálltak vele, szerette volna a férje sérelmeit meggyógyítani… talán még rosszul is érezte magát amiatt, hogy nem kisfiút vár, hogy a férje orvosolhassa rajta kemény sorsát… egyébként hányszor tévedett már orvos a születendő gyermek nemében??? Talán a férj kicsit visszavehetne az egimániájából és várhatná a feleségével együtt az első közös gyermeküket… de természetesen hisztizni könnyebb…

 3. Ha nem tisztelsz, hazudsz
  Eszembe se jutott volna mást mondani, mint ami van. Az őszinte út a járható, ide nem lehet tanácsokat îrni kokemeny érzésekről van itt szó. Ha a férfi meg nem akart kislányt elhagytam volna bús fenébe ! A lelki bajai ne rakódjanak rá a mostani családjára, nem a múltban el.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét