Helen Mirren 78 évesen is fantasztikusan néz ki. Megosztotta remek tippjeit, hogyan lehet csinosnak maradni és fantasztikusan érezni magunkat. Ha azon tűnődsz, ő hogyan csinálja, íme, a titok: attól kezdve, hogy időnként kényezteti magát néhány nem túl egészséges étellel, a laza edzési rutinig Helen minden pillanatban élvezi az életet.

Egyszerű a szépségápolási rutinja.

Nincs szüksége túlbonyolított szépségápolási rutinra ahhoz, hogy a bőröd ragyogóan nézzen ki. Helen is a lehető legegyszerűbb módszert követi, ha a bőrápolásról van szó. “Tisztítóval távolítom el a sminket, aztán vízzel megmosom az arcomat, mielőtt megtörlöm az arcomat. Otthon a fürdőszobámban van egy nagy halom flanel törölköző, kb. 10 db, mind a mosdónál, mert ha egyszer használom őket, rögtön mennek a szennyesbe.”

Étrendje egészséges, de nem szigorú.

Az általános közérzet szempontjából is nagyon fontos egészségesen táplálkozni, és ezzel Helen Mirren is egyetért. De arra is vágyik, hogy időnként nem túl egészséges falatokat kóstoljon. “Vedd át az irányítást az étrended felett, és találd meg azt, amitől jól érzed magad. Nekem az első a fish and chips. Amit beviszel a testedbe, az befolyásolja, hogy hogyan érzed magad, szóval kezdd itt” – mondta.

Nem bonyolult az edzési rutinja sem.

Helen Mirren a 12 perces katonai edzést gyakorolja, ami régimódi ugyan, de hatékony. A Hello magazinnak adott interjúban mesélt erről: “Olyan dolgot csinálok, ami edzésre késztet. Ez a Kanadai Királyi Légierő edzésprogramja. Van egy menetrend, amit követek. Mindennap 12 perc alatt el kell végezned a gyakorlatokat, és amíg ez nem megy, addig nem tudsz feljebb lépni.” A kanadai katonaság még az 1950-es években dolgozta ki ezt az edzéstervet, melynek lényege, hogy a testsúlyodat használd olyan gyakorlatokhoz, mint a fekvőtámasz, a magasba ugrás és a felülések. A cél az erő és a rugalmasság fejlesztése.

Semmilyen plasztikai műtétje nem volt.

Napjainkban egyre több sztár mond nemet az őrült szépségideálokra. Helen Mirren pedig teljesen egyetért ezzel. A szépség kapcsán egyértelműen arra törekszik, hogy valóságos maradjon. “Öreg vagyok! És látom. És ez rendben van. Nyilván próbálok csinos lenni, amennyire lehet. És igen, ha tehetném, szeretnék 20 évvel fiatalabbnak látszani, de sosem fogok. Nem maradok fiatal, senki sem marad az” – magyarázta.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét