Biztosan nem az eszük a legelső, ami a sztárokról eszünkbe jut. Pedig az előítéleteknek ebben az esetben sincs semmi értelmük, hiszen ha kicsit utánanézünk, látni fogjuk, hány olyan világsztár van, aki az átlagnál magasabb, gyakran jóval magasabb szintű intelligenciával rendelkezik. Itt az ideje átgondolni a róluk korábban alkotott véleményt!

Quentin Tarantino

Ha valaha is hallottad már beszélni egy interjúban, az biztosan nyomot hagyott benned. Korunk egyik legnagyobb rendezője gyors ütemben és szenvedéllyel beszél, megmozgat mindenkit, aki hallja. Lehet, hogy a nézetei néha zavarosak, de ez igazán érthető egy valódi zseni esetében, aki 160-as IQ-val rendelkezik.

Tommy Lee Jones

Hollywood legendás alakja, akinek karrierje évtizedek óta töretlen. Szerény családból származik, ösztöndíjjal jutott be a Harvardra, ahol summa cum laude-val zárta tanulmányait.

Natalie Portman

Nemcsak Hollywood egyik legszebb nője, de az egyik legokosabb is. Szintén a Harvardon diplomázott, de a jeruzsálemi Héber Egyetemen is szerzett diplomát. Emellett Portman több mint fél tucat nyelvet beszél. Sok tanára és professzora szívesen emlékszik rá, mint az egyik legzseniálisabb diákjukra.

Steve Martin

Elég nehéz Steve Martint elképzelni egy zseni szerepében, hiszen elsősorban vígjátékairól híres. Nem véletlenül mondják, hogy minél intelligensebb valaki, annál hitelesebben tudja eljátszani a hóbortos szerepeket. Márpedig Steve Martin gyakorlatilag a zsenik közé tartozik, tagja a MENSA-nak is 142-es IQ-jával.

Nicole Kidman

A legismertebb ausztrál színésznő, aki kifinomultságával és fantasztikus játékával meghódította a világot. A színészet mellett folytatott művészeti tanulmányokat és balettozni is tanult. 132-es IQ-jával méltán kap helyett a legokosabb hírességek között.

Ashton Kutcher

Nehéz nem szeretni. Jóképű, de nemcsak nézni jó, hanem hallgatni is. Az egyetemen biomérnökként kezdte tanulmányait, hogy többet tudjon meg a szívbetegségről, amiben ikertestvére is szenvedett. Azonban életében változás állt be, elhagyta az egyetemet és a többi már történelem.

Jodie Foster

Már 3 évesen tudott olvasni, az átlagnál magasabb intelligenciája már kiskorában is nyilvánvaló volt. Francia nyelvű iskolába járt, később a Yale-en tanult, bár akkor már elismert színésznő volt. 132-es IQ-val rendelkezik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét