Ha új cipőt vagy háztartási gépet vásárolsz, kartondobozra is szert teszel. Ezeket eddig apróra tépkedted, hogy beleférjenek a szemetesbe, pedig egy igazi diy-es számára valódi kincsek, melyekből szebbnél szebb tárolódobozok készíthetők. Akár az összes helyiségbe készíthetsz belőlük különböző apróságok tárolására alkalmas dobozokat, mégpedig nagyon egyszerűen!

Hogy mivel burkolod be őket, csak rajtad múlik. Nagyon dekoratív megoldás a zsákvászon használata, de bármilyen textilt választhatsz hozzá vagy akár mintás öntapadós fóliát is. A csomagolópapír szintén mutatós, de rendszeres használat mellett nem lesz túl tartós, könnyen szakad és sérül, ezért ehhez a projekthez nem ajánlott.

Amire szükséged lesz:
– kartondoboz
– olló
– zsákvászon
– akrilfesték
– ragasztópisztoly vagy papírra alkalmas kenhető ragasztó

Elkészítés:

1. A doboz behajtható széleit hajtogasd be a doboz belsejébe. Levágni azért nem ajánlott, mert az élek eldolgozatlanok maradnának. Ha behajtogattad, ragasztóval erősen rögzítsd őket. a doboz falaihoz.

2. Vágd ki a zsákvászon anyagból a doboz oldalának megfelelő méretet. Hagyj rá annyit, hogy a doboz aljára is jusson 2-3 cm-es szélességben, így az eredmény szebb és tartósabb is lesz.

3. A doboz egyik oldalát ragasztózd be és a méretre szabott zsákvásznak illeszd rá, majd középről a szélek felé haladva a tenyereddel simítsd el, hogy ne maradjon benne gyűrődés. Finoman nyomkodd rá az anyagot, hogy a ragasztó minél erősebben megkösse, de ne nyomd olyan erősen, hogy a dobozban sérülést okozz.

4. Ha mintákat szeretnél festeni a dobozra, száradás után megteheted. Csinálhatod szabad kézzel, de használhatsz sablonokat is. Légy kreatív, most dől el, hogy mennyire lesz szép a dobozod!

5. Várd ki a festék rövid száradási idejét és már birtokba is veheted az új, minden eddiginél olcsóbban előállított tárolódobozodat!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét