Drew Barrymore már szinte születésétől kezdve reflektorfényben élt, ez pedig élete számos területére rányomta a bélyegét. Ám amikor nagyon mélypontra került, akkor találkozott őrangyalával, Cameron Diazzal, aki megmutatta neki, hogyan tud újra ragyogni és örülni saját magának.

Drew élete más volt, mielőtt megismerte Cameront.

Már 11 hónaposan szerepelt egy reklámban, a színjátszáshoz való tehetsége igen korán megmutatkozott. Családjában is több színész volt, akik szintén sikereket értek el. Tehetségét azonban az E.T., a földönkívüli című filmben tudta először igazán megmutatni, amikor Gertie szerepét játszotta.

Barrymore elbűvölő 7 éves kislányként szerzett magának hírnevet, de mire 9 éves lett, a dolgok megváltoztak. Édesanyja nyomására egyre gyakrabban került olyan helyzetekbe, amilyenekbe nem kellett volna egy ilyen korú gyermeknek, ennek következménye pedig a viselkedésének megváltozása lett.

“Szerintem 13 évesen voltam a legmélyebben. Nagyon magányos és nagyon dühös voltam” – mondta. Édesanyja ekkor helyezte el egy mentális betegségekkel foglalkozó intézetben. Eleinte nagyon ódzkodott ettől a helytől, de mikor kijött, immár megerősödve elhatározta, hogy hivatalosan is elválasztja magát toxikus szüleitől.

Találkozásuk egy életre összekötötte őket.

Drew készen állt arra, hogy átvegye az irányítást saját élete felett, és újrakezdjen mindent. Ekkor még nem tudta, hogy hamarosan találkozni fog valakivel, aki majd az élete legfontosabb pillanataiban mellette lesz.

Drew egy kávézóban dolgozott, mikor éppen Cameron Diaz asztalánál szolgált fel. “Én 14 éves voltam, ő 16. Egy kávézóban dolgoztam, ő pedig tinimodell volt – mesélte Barrymore. – Most is ő a legjobb barátnőm és a testvérem.”

Ezután minden megváltozott, a két lány elválaszthatatlan lett. Drew Cameronnak köszönhetően visszakapta az életét. Annyira szerették egymást, hogy amikor Cameront beválogatták a Charlie angyalai című filmbe, kifejezetten ragaszkodott hozzá, hogy Drew is kapjon benne szerepet. A forgatások alatt a két színész még közelebb került egymáshoz, és Lucy Liuval együtt a mai napig tartó barátság alakult ki köztük.

Cameron és Drew a jó és a rossz időkben is ott voltak egymásnak. A számtalan szakítás után Drew törölgette Cameron könnyeit, Cameron pedig Drewt támogatta a Will Kopelmantól való válásakor, akitől két lánya van.

Bár mindketten sikeres hollywoodi sztárok, úgy élik meg a barátságukat, mint bárki más. Amikor leülünk beszélgetni, akkor mindig az élet, a szívfájdalom, a veszteség a téma, soha nem a hiúság vagy a karrier.

Sok év után barátságuk még mindig szilárd.

Hollywoodban a barátságok jönnek-mennek, de Cameron és Drew esetében ez a sztereotípia nem áll fenn, hiszen több mint 30 éve barátok. “Amiért ennyire jó barátok vagyunk, az az, hogy ez igazi, és együtt igazi dolgokon mentünk át. Ez nem egy hollywoodi tündérmese.”

Ahogyan mindketten mondják, a barátságuk alapjai egészen hétköznapi dolgok, mint bármelyik más ember esetében. Szeretnek együtt főzni, táncolni, vásárolni, pletykálni. “Videókat küldünk egymásnak arról, hogy felöltöztünk, táncolunk, és információkat osztunk meg egymással. Mi így kommunikálunk.”

Nincs olyan, amit ők ketten ne éltek volna meg már együtt. “Éltünk át együtt szülést, válást, házasságot, hegyeket és hullámvölgyeket, munkát, szerelmeket, barátokat, utazásokat, nincs, amin ne mentünk volna át” – mesélte Barrymore a köztük lévő kapcsolatról.

Amikor sok-sok évvel ezelőtt véletlenül találkoztak abban a kávézóban, még elképzelésük sem lehetett arról, hogy ilyen szoros barátság szövődik majd köztük, de ez a két hihetetlen nő bizonyította, hogy a legváratlanabb találkozásokból is kialakulhat örökké tartó kapcsolat.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét