Az emberiség jövőjével kapcsolatban többféle teória létezik. A kutatók digitális eszközök segítségével tanulmányozzák, hogy a technológia milyen szerepet fog játszani testünk evolúciójában. Létezik egy vízivilág-elmélet is a tengerszint emelkedése esetére.
Több tanulmányt vetettünk össze, hogy megnézzük, mi várhat az emberiségre a jövőben.

1. Lesz egy második szemhéjunk is

A high-tech jövőben az emberi testen bizonyos változások mennek végbe a kutatók sejtése szerint. Nemcsak a nyakunk fog változni, de lesz egy második szemhéjunk is. Ez segít majd kiszűrni azt a nagy mennyiségű fényt, amit a technológiai eszközök sugároznak.

A belső szemhéj nagyobbá válhat, hogy blokkolja a kék, a zöld, a sárga vagy a piros fényt.

2. A kezeink karomszerűvé válnak

Mikor már nagyon hosszú ideje használjuk az okostelefonokat – kb. 2100-ra –, az emberi kéz is alkalmazkodni fog hozzájuk. Ezért lesz inkább karomszerű. Emellett a könyök valószínűleg 90 fokos szögben fog hajlani.

3. Kisebbek lesznek a fogaink

Az antropológusok szerint az eljövendő generációknak már kisebbek lesznek a fogai. Nincs többé szükség nagy, erős fogakra az életben maradáshoz.
Nem csak a fogaink fognak zsugorodni, de az állkapcsunk is. Ez inkább életmódbeli probléma lesz, mintsem genetikai.

4. Nagyobb lesz a lábfejünk

A klímaváltozás következtében alakul majd át a lábfejünk, lesznek úszóhártyáink és nagyobb lábujjaink. Ez a teória a vízivilág-elmélet esetén válhat valóra.

5. Nagyobb lesz az orrunk

Az orr mérete is növekedni fog a jövőben, hogy a belélegzett hideg levegőt hatékonyabban tudja felmelegíteni. Ez szintén a klímaváltozás eredménye lesz, nem pedig genetikai átalakulásról lesz szó. Ez a forgatókönyv szintén a vízivilág esetén léphet életbe.

Az arc átalakulása a távoli jövőben

A kutatók szerint a jövőben így fog kinézni az emberi arc. Természetesen most még semmi biztosat nem tudhatunk arról, hogy akár 100 év múlva milyen lesz a klíma, hogyan változik a technológia vagy a tengerszint. Ezek lesznek ugyanis a fő faktorai az evolúciónak. Azért viszont még tehetünk, hogy a globális ökológiai problémákat megelőzzük.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét