A fekete kagyló megtisztítása és előkészítse közel sem annyira bonyolult, mint elsőre hinnéd! Friss fűszernövényekkel tálalva mennyei kiegészítői a tésztáknak, de egy igazi paella sem képzelhető el nélkülük. A kagyló megtisztítása nagyon könnyű, ha tudod, hogyan kell csinálni. Ezt mutatjuk meg most!

Így ellenőrizd, hogy ehető-e a kagyló

Ha romlott kagylót eszel, nagyon meg fogod bánni! Erős rosszullétet okoz, ezért alaposan ellenőrizz minden darabot, mielőtt főzni kezded. Az élő kagyló héja nyitva van, ha összeütögeted egy másik kagylóval, be fog záródni. Ha nem így történik, dobd ki a kagylót.

Így végezd a tisztítást

A kagylókat egy tálban tegyük be a hűtőbe és egy nedves konyharuhával fedjük le. Így megőrzik a nedvességüket, de szellőzni is tudnak. Főzés előtt távolítsd el a kagyló bajuszát, azokat a vékony szálakat, melyekkel kapaszkodik a kövekhez. Ezeket apró, feszes mozdulatokkal végezd, hogy ne szakítsd el őket. Könnyen le fognak jönni, de ha marad is belőlük, ne aggódj, az egészségre teljesen ártalmatlanok!
Egy kefével dörzsöld át a kagylókat, hogy a hínárt, a homokot és más szennyeződéseket eltávolítsd a héjukról. Ezután helyezd a kagylókat egy szűrőbe, és többször öblítsd át őket hideg vízzel.

Egy tálat tölts meg hideg vízzel és áztasd benne a kagylókat 20-30 percig. Hogy a maradék szennyeződéstől is megszabadítsd őket, tégy a vízbe egy teáskanál nagyszermű tengeri sót. Ezután szűrd le őket és már kezdheted is a főzést!

Így főzd meg

A kagylót többnyire gőzölni, párolni szokták. Mikor szépen kinyílnak a hő hatására, akkor már ehetőek. Többnyire 10 perc alatt elkészülnek és már fogyaszthatók is egy villával, közvetlenül a héjukból.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét