Nem csak tinédzserkorban jelent problémát a hírhedt T-vonal. Sok felnőtt is folyamatosan küszködik azzal, hogy az áll, az orr és a homlok bőre zsírosabb, mint az arc többi része. Eltömődött pórusok, gyakran felbukkanó pattanások jellemzik ezt a T-vonalnak nevezett területet. A következő természetes módszerekkel leküzdheted ezt a problémát!

A T-vonal az arc azon területeit foglalja magában, ahol a legintenzívebb a bőr faggyútermelése. Itt található ugyanis a legtöbb faggyúmirigy. A faggyúmirigyek működését rengeteg tényező befolyásolja, pl. az emésztés, a hormonok, környezeti hatások. Ha szeretnéd a T-vonal folytonos csillogását megszüntetni, fogadd meg az alábbi tippeket!

Tartsd tisztán a pórusokat!

Erre kiválóan alkalmas egy olyan jó minőségű arctisztító, ami szabályozza a bőr pH-értékét és kifejezetten zsíros bőrre van kifejlesztve.

Mosd meg az arcod!

Naponta legalább 3-4-szer tiszta vízzel mosd át az arcodat. Ez különösen fontos ébredés után, amikor több szennyeződés található a bőrön és több zsír gyűlik össze a T-vonalon. Ha mindenütt extrém zsíros a bőröd, ez sem lesz elég. Ilyenkor napi 6-8 arcmosást próbálj beiktatni.

Használj frissítő arcpermetet!

Ezek azért jók, mert bárhova magaddal viheted őket a táskádban és pillanatok alatt felfrissül tőlük a bőröd. Ha magad szeretnéd elkészíteni, keverj össze 4 csepp borsmenta és 4 csepp fodormenta olajat ⅓ bögre vízzel. Ezt töltsd egy szórófejes flakonba, és használat előtt rázd fel. Vagy tedd egy sima flakonba, és vattakorong segítségével törölgesd át vele a T-vonalat, hogy megszüntesd a csillogást.

Citrom

A citrom segíthet a faggyútermelés szabályozásában. Használhatsz bármilyen gyümölcsöt, ami citromsavat tartalmaz, pl. narancsot is. Ennek levét csepegtesd egy vattakorongra és törölgesd át vele a bőrödet 1-2 percig.

Ecet

Az ecet is savas és szintén nagy segítség lehet a zsíros T-vonal kezelésében. Néhány cseppel töröld át az arcodat, hagyd fenn 5-10 percig, hogy elvégezze a dolgát, majd tisztítsd meg a bőrödet.

Gőzölés

Amikor csak tudod, de legalább hetente egyszer végezd el az arcgőzölést. 2-4 percig hajolj a gőz fölé, fejedet közben takard le törölközővel. Ezután végezd az arcradírozást és az arctisztítást. A gőzölés technikája kiváló ahhoz, hogy a pórusok megnyíljanak és könnyebben kitisztíthatóak legyenek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét