Amikor fáj a fejed, és nincs kéznél gyógyszer, teljesen reménytelennek tűnik a helyzet. De nem az! Létezik egy tudományosan is alátámasztott módszer a fejfájás megszüntetésére, ez pedig az akupresszúra. Most bemutatjuk neked ezt a technikát, mellyel gyorsan és hatékonyan szüntetheted meg a fejfájást.

Az akupresszúra egyfajta masszázs, melynek hatékonyságát számos tudományos tanulmány bizonyítja. Az akupunktúra és a reflexológia egyik formája, de nem igényel szaktudást.

Így masszírozd az akupresszúrás pontokat!

Először vegyél fel egy kényelmes testhelyzetet, és lazulj el. A masszázs nem telik sok időbe, egy pontot átlagosan fél-1 percig kell stimulálnod.
Enyhe nyomással masszírozd a pontot, körkörös mozdulatokkal. A fejfájás többnyire 5-10 perc alatt elmúlik ezzel a módszerrel.

6 fő pont fejfájás megszüntetésére

Yintang pont

A 3. szem pontja vagy Yintang pont a két szemöldök között található, ahol az orrnyereg találkozik a homlokkal. Ezt a pontot masszírozva a szemfáradtságot is kezelheted.

Zan Zhu pontok

Ezek a szimmetrikus pontok a szemöldökök orrnyereghez közeli végpontjainál találhatók. Ezen pontok sitimulálásával segíthetsz az orrfolyáson, és javíthatod látásod élességét. Masszírozd egy percig körkörös mozdulatokkal.

Yingxiang pontok

Ezek a pontok az orrlyukak mellett, a szemekkel egy vonalban találhatók. Könnyebben megtalálod őket, ha kitapintod a kis gödröcskét az arccsont alján. Masszírozásával megnyithatod az orrjáratokat, megszüntetheted a fejfájást, a fogfájást, és csökkentheted a stresszt.

Tian Zhu pontok

Ezeket a pontokat a tarkón középen, közvetlenül a fej alatt találod. Segítségükkel megszüntetheted az orrdugulást, a szem- és fülfájást, a fejfájást és a migrént.

Shuai Gu pontok

2-3 centivel a hajvonaltól, a halántékon találhatók. Egy kis mélyedést kell itt érezned. Stimulálásával csökken a halánték tájon érzett fájdalom és a szemfáradtság.

He Gu pontok

Ezek a szimmetrikus pontok a kézfej hátulján helyezkednek el, a hüvelyk- és a mutatóujj között. Ezen pontok nyomásával csökkenthető a fogfájás, a hátfájás és a nyaki izmok fájdalma.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

14 hozzászólás

 1. A magas vérnyomásra, és a magas pulzusra ill. annak kezelésére kérek segitséget köszönöm szépen

  • Gondolom,hogy fiatal nő vagy. Náluk SZINTE törvényszerű az alacsony vérnyomás. Az alacsony vérnyomás mellé pedig törvényszerű a magas pulzusszám,mert a szervezet így kompenzál és éri el azt,hogy a szervekhez megfelelő mennyiségű vér jusson. Ezzel sok mindent nem lehet tenni. A kor előrehaladtával emelkedni szokott a vérnyomás és ezzel párhuzamosan csökken a pulzusszám. Amit tehetsz: akinek alacsony a vérnyomása annak kötelező sokat innia – napi minimum 2,5 liter vizet! Ha a pulzusod rendszeresen 100 felett van,akkor azért érdemes elmenni orvoshoz!

  • Meglehet kérdezni, hogy , : Ki bizonyította be ? Mikor ? És Mivel ? Kérjük az említett bizonyítás megtörténtének bizonyító média bemutatását. Köszönjük !

  • Mint ahogy az is bebizonyították,hogy nem átverés. Egyébként pl. versenylovakat,kutyákat is kezeltek már akupunkturával hatásosan. Az emberek tapasztalatáról nem beszélek,mert arra az lenne a válasz,hogy “persze a hit”. De az állatoknál erről nem beszélhetünk.

 2. Az akupunktúra több ezer éves tudomány, köszöni szépen, jól van, és kiválóan működik. Még akkor is, ha “valakiknek” -főleg a nyugati, gyógyszergyárak érdekeit szem előtt tartó orvoslásnak – ez nem tetszik.

 3. A gyógyszergyártók bebizonyították, hogy az akupunktúra nem hat. Csak a gyógyszerek. Amelyek a gyógyszergyártók gyártanak. Minden más, akár a homeopátia és gyógynövények átverés. Mind! Gyógyszert kell venni, mindenre és minél többet.

  • Pont ez a lényeg, a gyógyszergyártók uralják a lakosságot, a sok gyógyszer mellékhatásaira újabb gyógyszert ajánlanak és így tovább. A gyógynövények pozitív hatásai több ezer évesek, ugyanúgy az akupunktúra , akupresszúra. Kiss Orsolya, édesanyád soha nem tette a fejedre a kezét mikor beteg voltál? Biztos megtette, ilyenkor a saját bioenergiájával gyógyította a fájdalmad, csökkentette a lázad. Soha nem ittál kamilla,-hársfateát megfázásra? Biztos hogy igen, és elmúlt a megfázás. Sorolhatnám

 4. Csigolya eredetű vérnyomás ingadozásra szeretnék valami alternatív gyógymódot! Köszönöm

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét