Az igazi nevét kevesen tudják, de aki gyakran internetezik, annak szinte biztos, hogy ismerős az arca. Khaby Lame az a srác, aki a TikTokon egy szó nélkül gúnyolódik értelmetlen life hack videókon. Mindössze néhány hónap alatt Khaby az internet sztárja lett. Nem sokan mondhatják el, hogy ilyen rövid idő alatt ekkora sikert értek el.
Megmutatjuk, hogyan lett egy átlagos, Olaszországban élő munkás férfiból a TikTok sztárja és milliók kedvence.

 • Khaby Lame 2000. március 9-én született Szenegálban. 1 éves volt, mikor a családja Olaszországba költözött, Chivasso városába, ahol egy átmeneti szállón kaptak helyet.
 • Az iskolában nagyon megszerette a focit és a kosárlabdát. Érettségi után CNC operátorként kezdett dolgozni egy digitális eszközöket gyártó vállalatnál. Csendes és átlagos életet élt egészen addig, míg 2020 márciusában elbocsátották.

 • Ahelyett, hogy új állást keresett volna magának, ahogyan azt apja akarta, visszaköltözött szüleihez, és elkezdett TikTok-videókat készíteni.
 • Eleinte ezek nem sokban különböztek a bloggerek által feltöltött tartalmaktól. Bennük Khaby olaszul beszélt, a videókat feliratozta is.

 • Az első videói a hálószobájában készültek, amin bátyjával osztozott. A szoba falán a szenegáli nemzeti zászló, valamint Khaby kedvenc focicsapatának, a Juventusnak a zászlója díszelgett.

 • TikTok-csatornája folyamatosan fejlődött, hamarosan már több mint 2 millió feliratkozója volt. De 2021 áprilisában a dolgok hatalmas fordulatot vettek, mikor Khaby elkezdett olyan videókat posztolni, amelyekben értelmetlen life hack videókat gúnyol ki.

 • Az internetezők elkezdték megosztani ezeket a vicces tartalmakat, és egyre többen iratkoztak fel a csatornájára. A hónap végére Khaby már túlszárnyalta Gianluca Vacchit is, pedig egészen addig 18,6 millió feliratkozóval ő volt a TikTok egyik legnépszerűbb sztárja Olaszországban.
 • Április elején még csak 2 millió feliratkozója volt.
 • Mostanra Khaby már elképesztő népszerűségre tett szert, feliratkozóinak száma hihetetlen ütemben növekszik. Jelenleg 138,5 millióan követik őt. Ez jóval több, mint Kylie Jenner, Dwayne Johnson vagy Will Smith követőinek száma.
 • 2021 júliusában neki volt a második legnépesebb követőtábora a TikTokon, egyedül egy amerikai blogger, Charlie D’Amelio tudta őt lekörözni.
 • Fontos megemlíteni azt is, hogy Khaby nemcsak a TikTokot hódította meg, hanem Instagramon is tarolt, itt több mint 77 millióan követik a tevékenységét.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Khaby Lame (@khaby00) által megosztott bejegyzés

 • Otthonról, a szobájából lett híres, anélkül, hogy egyetlen szót is mondott volna. Csupán egy régi telefont és az improvizációs képességeit használta. A beszéd hiánya miatt nagyobb szerep jutott az arckifejezéseinek, ami a sikerének a kulcsa lett. Az emberek imádják nézni, ahogy a bonyolult tippekre sokkal egyszerűbb megoldásokat talál. A videók végén csodálkozó tekintettel és széttárt karokkal kérdezi: “Srácok, miért nem tudtátok ezt így csinálni?”
 • Sok celeb és befolyásos ember felfigyelt rá, köztük Mark Zuckerberg, akinek szintén tetszett az egyik videója Instagramon. Khaby még Alessandro Del Pieróval, a Juventus legendás játékosával is találkozhatott.
 • A különböző cégek érdeklődését ugyancsak felkeltette. A marketingszerződéseken kívül (például a Barillával kötött ilyet) Khaby más együttműködési ajánlatokat is kapott.
 • Az egész világ olasz TikTok-sztárként ismeri, pedig valójában nem olasz, hiszen nem kapta meg még az állampolgárságot. Ez azonban semmilyen problémát nem okozott neki egész életében. Más lett a helyzet viszont akkor, mikor az Egyesült Államokba akart utazni, ami egy szenegáli állampolgár számára nem egyszerű dolog. Még mindig intézi a papírokat, de amint megszerzi az olasz állampolgárságot, az Egyesült Államok felé veszi az irányt, ahol számos lehetőség vár rá.

 • A sztárokhoz hasonlóan Khaby sem szívesen beszél a magánéletéről. Annyit azonban tudni lehet róla, hogy van párja, Zaira Nucci, akivel már el is jegyezték egymást.
 • Khaby Lame sok pénzt keres, de még mindig nem eleget ahhoz, hogy a legnagyobb álmát valóra váltsa: édesanyjának szeretne venni egy házat. “Talán majd a jövőben” – mondta erről.

Így lett egy átlagos srácból az internet egyik legnagyobb sztárja, akinek mindenféle drága felszerelés nélkül sikerült világszerte népszerűvé válnia.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here