A világsztár páros, Tom Cruise és Katie Holmes egyetlen gyermekéről azt gondolhatnánk, hogy ezüstkanállal a szájában született. Suri Cruise ma már 16 éves, és úgy tűnik, két lábbal a földön járó tinédzser, akiből hamarosan erős és önálló nő válik majd. Ez főként édesanyja bölcs nevelési módszereinek köszönhető, aki 2012 óta egyedül neveli lányát. Sikerült megvédenie őt a Hollywood által gyakorolt nyomástól, és segített neki abban, hogy kapcsolatot alakítson ki a körülötte lévő valós világgal.
Csodálatra méltó, hogy Katie egy olyan gyermeket nevelt, aki szívesen önkénteskedik, és inkább a családjával tölti az idejét, minthogy kiváltságos életének túlzásaiban süllyedjen el.
Íme néhány dolog, amit Katie Holmes tett annak érdekében, hogy Suri ne rugaszkodjon el a valódi világtól.

Még 3 éves korában is cumisüvegből etette.

Egy gyermekorvos szerint 1 éves korukra már ajánlott leszoktatni a gyerekeket a cumisüvegről. 9 hónapos koruk körül ugyanis már kialakul náluk az a fizikai fejlettség és koordináció, ami lehetővé teszi, hogy a számukra megfelelő pohárból igyanak. Surit azonban édesanyja még 3 éves korában is cumisüvegből etette, ezért pedig sok kritikát kapott akkoriban.

Nincs többé tervezőktől való ruha.

3 éves korára Suri elmondhatta magáról, hogy gardróbja körülbelül 1 millió dolláros értéket képvisel. Vitathatatlanul ő volt az egyik legstílusosabb sztárcsemete Hollywoodban, közismert volt róla, hogy imád csajosan öltözködni, szereti a kis táskákat és a dizájnerholmikat.

Ez azonban megváltozott, ahogyan a szülők különváltak, és Suri Katie-vel New Yorkba költözött. Édesanyja véget vetett ennek a rongyrázásnak, sőt, még a tervezőktől ajándékként érkezett holmikat is visszautasította.

5 évesen Suri már sminkelte magát.

Suri nemcsak öltözködni imádott, de sminkelni is. Gyakran fotózták le kirúzsozott szájjal már 4 éves kora előtt, az 5. születésnapja előtt pedig sminkeket tesztelt és vásárolt. Ez is megváltozott, mikor Suri már nem élt együtt az apukájával. Egy forrás szerint “a nem megfelelő ruhák és a sminkelés mind Tom rovására írhatók”.

A reflektorfénytől távol nőtt fel.

Annak ellenére, hogy mindkét szülője hollywoodi csillag, Suriról nem sokat hallunk. Még édesanyja közösségi oldalán sem láthatjuk, eltekintve a nagyon ritka kivételektől. Katie egyszer így mesélt erről: “Minden szülő számára kihívást jelent a közösségi média és az internet. Én annyit teszek, hogy korlátozom az ezzel eltöltött időt a magam és a gyermekem számára is.”

Katie azt szeretné, ha lánya minél távolabb nőne fel Hollywoodtól, és idejét Ohióban töltené, a színésznő szülőhelyén, nagyszülei és nagynénje társaságában. Egy ismerős így nyilatkozott: “Ők egy nagyon összetartó család, mindent megtettek azért, hogy mellette legyenek és segítsenek neki a gyereknevelésben.”

Édesanyjával önkénteskedik.

Annak ellenére, hogy kivételezett helyzetűnek született, Suri nem álomvilágban nőtt fel, édesanyja átadta neki a megfelelő értékrendet. Ez azt is jelenti, hogy sokat segít másoknak önkénteskedéssel, például 2019-ben együtt mentek Görögországba egy menekülttáborba segédkezni.

A közösen végzett humanitárius munka még tovább erősíti az anya és lánya közti kötődést. Katie elmondta: “Szeretek a lányommal önkénteskedni, meghallgatni az ő véleményét és a javaslatait arról, hogy hogyan segíthetnénk.”

A házimunkából is kiveszi a részét.

Rengeteg segítségük van, akik könnyebbé teszik az életüket, Suri mégsem lusta, sem elkényeztetett. Éppen ellenkezőleg. Katie egyszer elmesélte, hogy nagyon szigorú időbeosztást követnek otthon, Surinak is megvannak a feladatai, amit mindennap el kell végeznie. “Be kell ágyaznia, a piszkos edényeket be kell raknia a mosogatóba, a ruháit be kell tennie a szennyesbe.”

Minden héten megy misére.

Eleinte magántanuló volt, később viszont már katolikus iskolába járt, azaz – idősebb féltestvéreivel ellentétben – nem követte édesapját, aki a Szcientológiai Egyház tagja. A katolikus iskolában nagy volt a fegyelem, a szabályok pedig magukban foglalták azt is, hogy minden héten misére kell járni.

Anya és lánya minőségi időt töltenek együtt.

Nyilvánvaló, hogy számukra a család az első, és nagyon szoros a kötelék kettejük között. A lehető legtöbb időt töltik együtt. Katie elmesélte, hogy ilyenkor szívesen főznek, hollywoodi klasszikus filmeket néznek, és a varrógépükkel takarókat készítenek.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here