Már azt hitted, végzetes hibát követtél el, mikor naftalin tettél a szekrényedbe? A dolog könnyedén megoldható! A naftalinos molyirtó bár hatékonyan véd a molyoktól és más rovaroktól is, szaga sajnos mélyen beivódik a ruhákba, de még a bútorba is. Akár éveken át érezhetjük, még akkor is, ha maga a molyirtó már régen nincs a szekrényben.

Enzimes tisztítószer

Egyenlő arányban keverj össze vizet és enzimes tisztítószert, majd helyezd bele a ruhákat. Az aktív enzimek szó szerint kieszik a ruhából azokat a kémiai anyagokat, melyek a rossz szagot okozzák. 24-48 órás áztatás után vedd ki a ruhákat és szabad levegőn szárítsd meg őket.

Ecet

Mielőtt a ruhákat bedobnád a mosógépbe, keverj össze 1:8 arányban ecetet és meleg vizet. Ebben legalább 1 órán át áztasd a ruhákat, majd utána mosd ki őket a szokott módon.

Szódabikarbóna

Mivel a szódabikarbóna nagyon jó felszívó képességgel rendelkezik, a szagokat is könnyedén magába szívja. Mosáskor egy egy jó bögrényit a ruhákhoz és használj hozzá megszokott mennyiségben mosószert. Ezután szabad levegőn szárítsd meg a ruhákat.

Aktív szén

Az aktív szénnek a háztartásban való felhasználási módjai közül az egyik a kellemetlen szagok megszüntetése. Ha beteszed a szekrénybe, a ruhákból és a szekrényből is kiszívja a kellemetlen szagot. Ám ne feledd, ez és a fenti módszerek is csak akkor működnek, ha magától a szag forrásától, azaz a naftalinos molyirtótól már megszabadultál.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here