Pierce Brosnan híres színész, aki elbűvölő sármjával és felejthetetlen alakításaival rabul ejtette a közönséget. Hírneve ellenére kevesen tudják róla, hogy milyen nehéz gyermekkora volt, amit meghatározott, hogy édesapja elhagyta őt. Brosnan elhatározta, hogy ő maga szerető apa lesz. Ma már boldog családja van, a csapások leküzdéséről és a feltétel nélküli szeretet megtanulásáról szóló története pedig mindenki számára inspiráló.

Szegénységben nőtt fel, anyai és apai oltalom nélkül.

Pierce Brosnan gyermekkorának története szomorúsággal és együttérzéssel tölti el az ember szívét. Szülei kisbaba korában elhagyták, és a nagyszülőkre bízták a felnevelését. Brosnan úgy nőtt fel, mint egy kívülálló a saját közösségében. “Mert annyira elhagyott voltam – magyarázta. – A város szélén laktunk, a Boyne-folyó túloldalán, én kívülálló voltam. Egy egyke.”

Nagyszülei halálát követően Brosnant nem tudták befogadni a rokonai, ezért egy szálláson lakott malomban dolgozó munkásokkal együtt. Talán a legmegrendítőbb részlete Brosnan történetének, ahogy elképzeljük, hogy egy régi matracon alszik: “A szoba végében ott volt a kis ágyam, körülötte függöny, így a fény nem világított be, mikor az idősebb srácok hazaértek” – mondta a színész.

A magány, amit ezekben az években érzett, mély sebeket hagyott benne, melyeknek hosszú időre volt szükségük a gyógyuláshoz. A legmélyebb sebet az okozta, hogy édesapja, Thomas Brosnan elhagyta. “Ez egy mély törés volt, egy bizonyos izoláció és egyedüllét, ami felpörgette a képzelőerőmet. A saját érzékelésemmel és intuíciómmal kellett boldogulnom” – mesélte Brosnan.

Brosnan végül találkozott az édesapjával, de kapcsolatuk az elhúzódó kibékülés miatt helyrehozhatatlan maradt. “Nem láttam Thomas Brosnant 31 éves koromig – mondta a színész. – Egyik vasárnap megjelent. Leültünk, és ittunk egy csésze teát. Aztán felszállt egy buszra. Soha többé nem láttam újra. Meghalt.”

Hozzátette: “Szerettem volna ismerni őt. Jól fütyült és szép járása volt. Ennyit tudok róla.”

Miután megtalálta a szerelmet, Brosnan olyan családot alapított, amit mindig is elképzelt.

Bár édesapjával sosem békült ki, Brosnan megvalósította az álmát, művész lett, később pedig sikeres mozisztár. Feleségül vette Cassandra Harrist, akinek már volt 2 gyermeke az előző házasságából, akiket Brosnan örökbe fogadott. Közös gyermekük is született, Sean. Brosnan számára a szerető család megteremtése volt az a cél, amire gyermekkora óta vágyott.

Továbbra is elkötelezett maradt családja iránt, még azután is, hogy Harris 1991-ben elhunyt, és egyedülálló apa lett. Később újra megtalálta a szerelmet jelenlegi feleségével, Keely Shaye-vel, akivel együtt még két gyermekkel, Dylannel és Parisszel bővítették a családot.

Ahogy múlt az idő, a népszerű színész megtanulta a család fontosságát, az élet értékes és törékeny természetében, amitől még jobban becsülte szeretteit. Tudatosan tesz azért, hogy gyermekeivel és unokáival szoros kapcsolata legyen, és örül minden új családtagnak. “Nagyon élvezem a családot. Imádok apa lenni. Én apafigura és erős család nélkül nőttem fel.”

Pierce Brosnan azt a szeretetet kereste, amit soha nem kapott meg, szeretteivel veszi körbe magát, akiket a lehető legjobban dédelget, főleg feleségét, Keely Shaye-t. Soha nem mulasztja el a lehetőséget, hogy kifejezze iránta rendíthetetlen szeretetét. “Volt egy nagyszerű házasságom, ami sajnos véget ért, és szerencsés vagyok, hogy újra megtaláltam a szerelmet. Az volt a sorsunk, hogy megtaláljuk egymást.”

Brosnan hozzátette azt is: “Mikor Keely rám néz, elgyengülök. Szeretem a vitalitását, a szenvedélyességét. Olyan ereje van, ami nélkül nem tudnék élni.”

Az a szerető és odaadó apa lett, aki mindig is lenni akart.

Pierce Brosnan egészen más szülő lett, mint édesapja volt. Odaadó apa vált belőle, akit az apafigura nélküli nevelkedés még inkább arra sarkallt, hogy melegséggel, együttérzéssel és rendíthetetlen elkötelezettséggel viszonyuljon gyermekeihez. “Az apai ösztöneim tisztán az enyémek. Nem kapcsolhatók senkihez, mert nem volt senkim.”

Szülői hozzáállásával szeretetteljes környezetet teremtett gyermekeinek, akik ki is fejezik hálájukat a sok szeretetért, amit szüleiktől kaptak, hangsúlyozva a pozitív nevelés fontosságát a gyermekek jövőjének alakulásában. “A lehető legjobb szüleim vannak” – mondta Dylan Brosnan.

Bár még mindig hordozza a gyermekkori sérüléseket, Brosnan nagyszerű emberré vált, aki még a sikerek közepette sem feledkezett meg az élet értékeiről. Az általa bejárt út szép példája a rugalmasság és a hála erejének, melyek az utunkba kerülő kihívásokkal járnak.

“A múltadtól talán soha nem szabadulsz teljesen, de a lelki békét sikerül megtalálnod – mondta a színész. – Ugyanaz az ember vagyok, aki voltam, mikor elkezdtem. Szeretném azt hinni, hogy sokkal bölcsebb és nyitottabb vagyok, mint fiatalabb koromban, de még mindig sokféleképpen sebzett a gyermekkorom miatt.”

Pierce Brosnan családos emberként nemcsak nagyszerű apa, de örömét leli abban is, hogy 4 unokájának nagypapája lett, amivel tovább mélyült szeretete és családja iránti elkötelezettsége. “Most már büszke nagypapa vagyok. Sok élet van még ebben a vénemberben, és addig folytatom, amíg csak tudom. Az élet nagyon értékes.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét