Bár a valóságban nem alkotnak egy párt, a rajongókat mégis lázba hozza, amikor együtt látják őket. A köztük lévő kapcsolat szép példája annak, hogy Hollywoodban is léteznek hosszú távú barátságok. Azt viszont kevesen tudják, hogy ebben mekkora szerepe volt DiCaprio egyik megjegyzésének Kate testével kapcsolatban.
Szeretnénk megosztani, hogy hogyan erősítette ez a barátságukat és hogyan hatott Kate-re.

Kate Winslet korábban már mesélt arról, hogy sokat bántották a súlya miatt.

Még egy gyönyörű, tehetséges és többszörösen díjnyertes színésznő is találhatja magát olyan helyzetben, hogy bántás éri, csak mert nem felel meg az aktuális szépségideálnak. Amikor fiatalabb volt, előfordult, hogy bezárták egy szekrénybe és azzal csúfolták, hogy miért akar színész lenni, hiszen úgyis csak a duci lány szerepét játszhatná el.

Amikor 19 éves volt, bulvárlapokban jelentek meg bántó cikkek róla. Elmesélte, a sajtó milyen megjegyzéseket tett a súlyára, találgatták, vajon hány kiló lehet, és diétákat ajánlottak neki.

A kéretlen megjegyzések a súlyáról alaposan aláásták az önbecsülését.

Winslet bevallotta, hogy a testével kapcsolatos megjegyzések nagy hatással voltak arra, ahogyan önmagát látta. Egy ideig elszigeteltnek érezte magát, és tartott attól, hogy nem lesz elég szép Hollywoodnak.

Amikor a Titanicot forgatták, Leonardo DiCaprio mondott valamit a testéről, ami megmaradt benne.

Egy interjúban Winslet felidézte, hogy DiCaprio egyszer azt mondta neki: “Nagyon fontos, hogy olyan az alakod, amilyen te magad vagy.” Amikor megkérdezte tőle, hogy ez mit is jelent pontosan, Leonardo azt mondta, hogy sok nő hiszi azt, hogy csak úgy lehet sikeres, csak úgy kaphat szeretetet és csak úgy láthatják gyönyörűnek, ha vékony.

Ez mélyen megérintette Kate-et, aki rájött, hogy Leonardónak mennyire igaza van. Az 1990-es években a testpozitivitás még nem volt felkapott dolog. A nőknek szóló üzenet az volt, hogy csakis vékonyan érhetnek el valamit.

Beszélgetésük hatására Kate a testpozitivitás hirdetője lett.

Az Oprah Winfrey-nek adott interjújában Winslet elmesélte, hogy az Oscar-díjra való jelölése ébresztette rá, hogy nagy dolgokat érhet el színésznőként akkor is, ha nem vékony és nem éhezteti magát. A testpozitivitással kapcsolatos kampányába akkor vetette bele még inkább magát, amikor anya lett, hiszen nem akarta, hogy a lányai úgy nőjenek fel, hogy a testsúlyuk hatással legyen az önbecsülésükre.

Úgy érzi, a dolgok sokat változtak, főleg a #MeToo mozgalom óta, és a nők már nem félnek felszólalni. Winslet szerint az öregedésre sem rossz dologként kell tekinteni. Az egyik kozmetikai céget arra is megkérte, hogy az ő fotóin semmiféle utólagos szerkesztést ne végezzenek.

Egymás iránti őszinteségük és támogatásuk igaz barátokká tette őket.

Winslet erős és lojális emberként jellemezte DiCapriót. Ebben pedig lehet is igazság, hiszen Leonardo kizárólag Kate érdekeit tartotta szem előtt, amikor ezeket a szavakat mondta neki a testével kapcsolatban. Barátságuk több mint 2 évtizede tart, és a köztük lévő szilárd kapcsolat mindig látszik is, amikor együtt jelennek meg valamilyen eseményen.

DiCaprio ott volt Kate Winslet harmadik, titkos esküvőjén is. Ő kísérte az oltárhoz. Winslet elmesélte, hogy sírva fakadt, amikor 3 év után újra találkoztak. Ez is bizonyítja, hogy barátként nagyon szeretik egymást.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here