Amíg a szerelmet keressük, az jó néhány évbe beletelhet – legalábbis a legtöbb embernek. Mások viszont szerencsésebbek, és úgy találnak rá a szerelemre, mintha csak a sors rendelte volna el így.
Ez történt a híres színésszel, Hugh Jackmannel, aki egy szokványos napon találkozott élete szerelmével. Bár Hugh 13 évvel fiatalabb nála, ez a korkülönbség mit sem számított. Szerelmük inspiráló történetét ismerheted most meg.

1995-ben Hugh Jackman a Correlli című tévésorozatban játszott. Miután diplomát szerzett a főiskolán, ez a szerep jelentette számára az áttörést a szórakoztatóiparban, tulajdonképpen megváltotta vele a jegyét a sztárság felé vezető útra.

De nem csak ennyi történt, hiszen azt a nőt is ekkor ismerte meg, aki örökre megváltoztatta az életét.

Jackman a forgatáson találkozott Deborra-Lee Furness-szel, aki színésznőként, rendezőként és producerként dolgozott, a szakmában pedig már 2 évtizedes múlttal rendelkezett.

A színész úgy emlékszik erre a napra, mintha csak tegnap lett volna. “Jöttek értem, és Deb ült elöl az autóban. Sosem fogom elfelejteni. Kikapcsolta a biztonsági övét, megfordult, levette a napszemüvegét, és felém nyújtotta a kezét: ‘Szia, Deborra-Lee Furness vagyok, örülök, hogy megismerhetlek.’ Emlékszem, arra gondoltam, hogy nekem tetszik ez a lány.”

Bár abban biztos volt, hogy vonzódik a nőhöz, abban már kevésbé, hogy elhívja-e valahova vagy bevallja-e az érzéseit, hiszen együtt dolgoztak. Erre is élénken emlékszik:

“Debbel már a legjobb barátok voltunk, mikor rájöttem, hogy beleszerettem a főnökömbe. Ez az, ami nem történhet meg. Ez nem profi, és nagyon kínos is.” Emiatt aztán úgy döntött, inkább kerülni fogja a nőt.

Ahogy a napok teltek, Jackman kezdett rájönni, hogy ez nem a legjobb módszer, ezért változtatott a stratégiáján. Elhívta magához vacsorára 20 másik emberrel együtt. Ami azon az estén történt, arra a színész a legkevésbé sem számított.

“Azt mondta: ‘Feltűnt, hogy egy hete nem szólsz hozzám. Mi folyik itt?’ Erre én azt feleltem: ‘Beléd szerettem. De túl leszek rajta. Sajnálom.’ Erre ő: ‘Én is beléd szerettem.’ Soha nem gondoltam volna, hogy valaha is viszonozni fogja az érzéseimet” – mondta a színész.

Mégis ez történt. Mi sem bizonyítja jobban, minthogy Deborra Mick Jagger vacsorameghívását utasította vissza, hogy Jackkel lehessen.

A következő hetekben a pár próbálta titokban tartani a kapcsolatát, de minden erőfeszítésük hiábavaló volt. A kettejük közt működő kémia olyannyira nyilvánvaló volt, hogy az egész stáb rájött, mi folyik közöttük.

Furnessnek volt némi aggodalma a korkülönbség miatt, és amiatt, hogy mindketten színészek. Előfordult, hogy inkább nem találkozott vele, de a vonzalom erősebb volt köztük, ezért végül együtt maradtak.

4 hónap randizás után Jackmannek szemernyi kétsége sem volt afelől, hogy mennyire szereti Deborrat, ezért megkérte a kezét egy saját maga által tervezett gyűrűvel.

A gesztus kapcsán a színésznő ezt mondta: “Nagyon ideges volt, mert fogalma sem volt az ékszerekről vagy a gyémántokról, ezért csak bement az üzletbe, és azt mondta az eladónak, hogy nem tudja, mit csináljon, ezért inkább mesél neki kicsit rólam. Az ékszerész másfél órán át hallgatta, míg Jack a személyiségem minden apró sajátosságáról mesélt neki.”

11 hónappal a megismerkedésük után Victoria államban, Ausztráliában kötötték össze az életüket. A jegygyűrűiken található egy szanszkrit felirat: “Om paramar mainamar”, ami azt jelenti: “az egységünket egy nagyobb forrásnak szenteljük”.

Egy ilyen történettel azt hihetnénk, az életük ettől kezdve olyan lett, mint egy valóra vált tündérmese. De nem egészen így történt.

Amikor összeházasodtak, Furness a 40-es éveiben járt, ezért megpróbált azonnal teherbe esni. A próbálkozások azonban sikertelennek bizonyultak, a színésznőnek számos vetélése volt természetes fogantatás és lombik után is.

Jackman őszintén beszélt erről: “Megpróbáltuk, de nem sikerült. Ez nehéz időszak volt számunkra. Soha nem felejtem el a vetéléseket. De jól esik beszélni róla. Van egy gyászfolyamat, amin keresztül kell menned.”

Számtalan eredménytelen próbálkozás után Jackman és Furness egy másik opció mellett döntöttek. 2000-ben örökbe fogadtak egy gyermeket. Az új családtag az Oscar Maximilian nevet kapta.

A színésznő elmondta, hogy mindketten jelen voltak, mikor a biológiai édesanya világra hozta a kisfiút. Jackman vágta el a köldökzsinórt, és a babát rögtön a kezébe foghatta.

A család végül 5 évvel később lett teljes, mikor egy kislányt, Ava Eliotot is örökbe fogadták.

A színész azt mondta, nem adoptálásnak érzik ezt, hiszen saját magukénak tekintik mindkét gyermeket, és szeretnék, ha ezt ők is így éreznék. Végül a kudarcok ellenére mégis sikerült összehozniuk azt a családot, melyről mindig is álmodtak.

Ők ketten mindig igyekeznek kimutatni, hogy mennyire szeretik egymást. Ez megnyilvánul a szavaikban és a tetteikben is. 2012-ben egy hétre elmentek a Karib-szigetekre, hogy megismételjék a nászútjukat. 2 évvel később ugyanezt tették, de ezúttal az olaszországi Capriba látogattak el. 2021-ben ünnepelték az ezüstlakodalmukat, ez alkalomból Jackman néhány kedves szót intézett feleségéhez:

“Házasságban élni veled olyan természetes számomra, mint a lélegzés. Szinte attól a pillanattól kezdve, hogy találkoztunk…tudtam, hogy a sorsunk meg van pecsételve. A 25 év alatt a szerelmünk csak egyre mélyebb lett. A nevetés, az izgalom, a kaland csak még izgalmasabb, a fejlődés még nagyobb. Örökké hálás leszek, hogy a szerelmünket, az életünket, a családunkat veled oszthatom meg. És még csak az elején járunk. Deb, szeretlek teljes szívemből!”

2022-ben Jackman és Furness a 26. házassági évfordulójukat ünnepelték, és úgy tűnik, ahogyan telnek az évek, a szerelmük csak egyre erősebb.

A közösen eltöltött évtizedek során az egymás iránti kölcsönös szeretet, tisztelet és bizalom révén sikerült áthidalniuk a 13 év korkülönbséget. Bár ez a 13 év mindig ott lesz köztük, ők ketten szépen bizonyítják, hogy a szerelem sokkal többről szól, mint az évszámokról.

Mit gondolsz a jelentős korkülönbséggel rendelkező párokról?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét