Felnőtt korban már ritkábban szövődnek barátságok, ám az ikonikus barátság a két legendás színész között kivételt képez a szabály alól. Évtizedek teltek el, de a világ még mindig rajong értük, ha együtt bolondoznak a vörös szőnyegen, közös házibulikat rendeznek vagy ugratják egymást Twitteren.
A két örök barátról összegyűjtöttük a legjobb, legviccesebb fotókat.

1.

A legtöbben valószínűleg az X-Men sorozatból ismerik őket, ahol Patrick Stewart játszotta X professzort, Ian McKellen pedig Eric Lehnsherrt, azaz Magnetót. Ez a fotó a 2000-es években készült az egyik forgatáson. Szoros barátságuk ekkor kezdett szárba szökkenni.

2.

3.

4.

Stewart mesélte, hogy egy forgatáson az ember több időt tölt a lakókocsiban, mint a kamera előtt. Mivel az ő lakókocsijuk egymás mellett volt, közös teázásokkal ütötték el az időt.

5.

6.

7.

Bár a két színész már az 1970-es években találkozott egymással a Royal Shakespeare Companynál, se barátok nem lettek, se a kapcsolatot nem tartották a következő években. Akkoriban Stewartot annyira lenyűgözte McKellen sikere, hogy fenyegetve érezte magát, hiszen akkor ő már elismert színész volt.

8.

9.

10.

A hasonló kinézetükön, a hasonló karrierjükön és azonkívül, hogy II. Erzsébet királynő mindkettőjüket lovagi címmel tüntette ki, van még egy közös vonás a két színészben: az ok, amiért elkezdték a színészetet. Egy interjúban bevallották, hogy ez számukra menekülési út volt. Stewartnak ez segített eltávolodni erőszakos apjától, McKellen pedig meleg férfiként ebben látta a menekülési lehetőséget.

11.

12.

13.

14.

A két színész barátsága annyira erős, hogy 2013-ban Stewart megkérte McKellent, hogy ő adja össze őket a menyasszonyával, Sunny Oznellel. McKellen azóta rendelkezik engedéllyel, amivel törvényesen adhat össze párokat.

15.

Később McKellen rengeteg felkérést kapott esküvőkre, és nagy pénzeket ajánlottak neki. Kész aranybánya lehetett volna, de ő nemet mondott a felkérésekre. Életében egyszer tette ezt meg, a legjobb barátja kedvéért, ami Stewartot nagyon meg is hatotta.

16.

17.

18.

Néhány évvel ezelőtt Stewart és McKellen együtt szerepeltek a Broadwayen, a Cort Theatre-ben, a Senki földje és a Godot-ra várva című színművekben. McKellen akkor egy interjúban azt mondta, sírva fakadt, mikor a Godot-ra várva darabot utoljára játszották, mert tudta, hogy nagyon fog neki hiányozni a közös munka a barátjával.

19.

20.

A két színész szó szerint elválaszthatatlan egymástól, legyen szó egy színdarabról vagy a vörös szőnyegről, de a karácsonyt és a hálaadást sem töltik egymás nélkül. Nem is beszélve azokról az alkalmakról, mikor egyszerűen csak átugranak meglátogatni a másikat. Ezekről pedig a rajongók rengeteg fotót láthatnak.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét