Életünk során számos emberrel alakíthatunk ki különleges, akár életre szóló köteléket. Van azonban olyan kötelék, ami megbonthatatlan: a testvérek közötti kapcsolat.
A testvéreket összekötő kapocs egyedi és pótolhatatlan, ennek pedig tökéletes példája a következő történet.

Feladta a saját tanulmányait, hogy segítse a húgáét.

A 27 éves thai lány, Chanita a közösségi oldalára töltött fel fotókat a diplomaosztójáról. Bár a képek átlagosnak tűnnek, mégis villámgyorsan bejárták az internetet, mert a történet mögöttük igencsak szívbe markoló.

Chanita és családja is jól tudják, hogy a diploma megszerzése nem könnyű feladat. Ez a bájos lány nemrég végzett az egyetemen, bár ennek már 2018-ban meg kellett volna történnie.

A diploma megszerzése több okból tolódott, amelyek közül a legfőbb az anyagi probléma volt. A thai lány szegény családból származik. Egy bátyja van, az édesanyja pedig alacsony jövedelemmel rendelkezik, és rengeteg áldozatot hozott azért, hogy a gyerekei tisztességes életet élhessenek.

Az oktatás inkább kiváltság, mintsem magától értetődő az olyan családok számára, mint az övék. Amikor a lány beiratkozott egy közgazdasági iskolába, a család nehezen tudta finanszírozni mindkét gyermek tanulmányait.

Bátyja ekkor meghozta a nehéz döntést, és felhagyott a tanulással, hogy pénzt spórolhassanak, és Chanita lediplomázhasson. A lány nem tudott a bátyja önzetlen gesztusáról. Édesanyja nem sokkal tanulmányai befejezése után árulta el neki, hogy milyen hatalmas áldozatot hozott érte a bátyja.

Térdre borult bátyja előtt, hogy kifejezze a háláját.

Ilyen körülmények között nehéz megfelelően kifejezni a hálánkat annak, aki ekkora áldozatot hozott. A térdre borulás gesztusa túlzásnak tűnhet, ám nagy jelentőséggel bír.

A testvérek között a bocsánatkérés vagy az ajándékozás felesleges lett volna, ezért Chanita a thai kultúrában hagyományosnak számító módon fejezte ki háláját a bátyja felé. A diplomaosztón térdre borult előtte a legnagyobb tisztelet jeleként.

A megosztott videón az is látható, hogy Chanita a bátyjára adja a talárját és a kalapját. Ezzel fejezte ki, hogy diplomája megszerzésében milyen óriási szerepe volt a bátyjának, és hogy az érdem közös.

Aztán meghajolt előtte és térdre ereszkedett, mire bátyja megsimogatta a fejét, ezzel viszonozva a gesztust.

Ez a testvéri áldozat mindenkit meghatott.

A történet mindenki számára megható, de főleg azok számára, akik közelről ismerik Chanitát és a testvérét. A család az első, a báty pedig az önzetlenségével bizonyította, hogy a testvéri szeretetnek nincsenek határai.

Amikor Chanita posztolta a videót, ezt írta hozzá: “Köszönöm ennek a srácnak, hogy mindent feláldozott a húgáért.” A videó azóta bejárta a világot, a történet sokakat meghatott. Szép példája annak, hogy egy testvérre mindig számíthatunk.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét