A várandósság egy nő életében a legáldásosabb időszak lehet, de sok kihívással is járhat, hiszen a terhesség igencsak próbára teszi a női testet. A leendő anyukák gyakran kapnak kéretlen tanácsokat, nem kívánt figyelmet és sokszor negatív kritikákat is. A legtöbb nő számára ezen nem könnyű túllépni, de egy anyuka nemrég megmutatta, hogyan kell méltósággal kezelni a negatív véleményeket.

Az anyuka a pocakja méretével kapcsolatban kapott kritikákat, ám ezután sem kezdte el takargatni a hasát. A 29 éves nevadai Eliana Rodriguez júniusban szülte meg második gyermekét. Bár a terhessége alatt minden rendben volt, és a baba is egészséges, Rodriguez számtalan negatív kommentet kapott pocakja mérete miatt, kezdve attól, hogy “Úgy nézel ki, mintha ikreket várnál.”, egészen addig, hogy “Ez iszonyúan fájhat.”

Bár a nagy méretű terheshas egészségi problémákat is jelezhet, vannak esetek, amikor teljesen normális. Rodriguez szerint ő és a babája teljesen rendben voltak. Az orvos biztosította, hogy nincs miért aggódnia, és valószínűleg csak a kis termete és rövid törzse miatt ilyen nagy a pocakja.

Rodriguez elmondta azt is, hogy mindkét babája nagy volt, ezért nem is lepődött meg: “Az első terhességem ugyanilyen volt!” Ám első várandóssága alatt, amikor a most 3 éves lányát várta, még a vérszegénységgel is meg kellett küzdenie.

Ami azonban kellemetlen meglepetésként érte, azok a negatív kommentek voltak a közösségi oldalán. Rodriguez szerint a vadidegen emberek véleményét könnyű elengedni, de vele az életben is szörnyen viselkedtek. Mondták neki, hogy mennyire borzasztóan néz ki, és hogy járjon utána, nem ikreket vár-e. Mások egyszerűen döbbenetesen hatalmasnak titulálták.

Rodriguezt főként az sokkolta, hogy a legtöbb negatív komment nőktől érkezett. Ám meg tudta őrizni higgadtságát, és sosem reagált durván. Instagram-posztjában mosolyogva beszélt a negatív kommentekről, helyzete pedig sok más nőt is megérintett.

Minden negativitás ellenére az édesanya a kedvességet választotta. Szerinte az embereknek nem kellene ilyen gyorsan ítélkezniük, viszont jóval több megértést és empátiát kellene mutatniuk egymás felé. “Már önmagában az nehéz, hogy mennyi fizikai változáson kell keresztülmenni, amit nem tudsz kontrollálni. És akkor az érzelmi változásokról még nem is beszéltünk” – mondta.

“Függetlenül attól, hogy valaki terhes-e vagy sem, mindig azt mondom, ha kedveset nem tudsz mondani, akkor inkább hallgass. Ezért szeretek biztatni és erősíteni másokat, mert már így is elég gyűlölet van körülöttünk” – tette hozzá Rodriguez. Sebastian június 11-én született meg 3,7 kg-mal és 52 cm-rel.

Hogy telt a terhességed? Tapasztaltál valami szokatlant? Hogyan kezelted?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét