A tojáshéj képes arra, amire a fogkrém nem! Újjáépíti a fogat és pótolja a legfontosabb ásványi anyagokat. A tojáshéj szerkezete olyan, mint az emberi fogé. Ez adja a rengeteg kálciumot a fogak ásványi anyaggal való feltöltéséhez.

Egy magyar orvos, Krompecher István végzett kutatásokat a tojáshéj hatásaival kapcsolatban. Több mint 10 éven át tanulmányozta és arra az eredményre jutott, hogy a tojáshéj kiváló forrása a biológiailag legjobban hasznosuló kálciumnak, melyet a szervezet könnyen a maga hasznára tud fordítani. Egy fülöp-szigeteki kísérletben pedig tojáshéjból készült fogkrémek hatását hasonlították össze hagyományos bolti fogkrémekével. Azt tapasztalták, hogy a tojáshéjból készült fogkrém használatával erősödött a fogzománc és jóval kevesebb lerakódás alakult ki a fogakon. Ennek oka, hogy a tojáshéj nagy mennyiségben tartalmaz kálciumot, de más ásványi anyagot is, melyek nélkülözhetetlenek a fogzománc számára és a fogszuvasodás megelőzéséhez. Található benne magnézium, vas, kálium, alumínium, foszfor, kén, szilícium és nátrium is.

Hogy elkészítsd a saját tojáshéj porodat, forralj tojáshéjakat vízben legfeljebb 5 percig fertőtlenítés céljából. Szárítsd meg a tojáshéjakat, majd darálóban őröld finom porrá őket. A kapott porból mindennap fogyassz el ½ teáskanálnyit! Nem muszáj magában enned, hozzáadhatod az ételekhez is. Ha így teszel, nemcsak a fogaid, de a csontjaid is erősebbek lesznek!

A tojáshéjas fogkrém elkészítéséhez a következőkre lesz szükséged:
– ¼ bögre tojáshéj por
– 2 evőkanál kókuszzsír
– 1 evőkanál szódabikarbóna
– néhány csepp borsmenta olaj

Keverd össze a hozzávalókat, hogy homogén állagú krémet kapj. Lezárható tégelyben tárold és a szokott módon használd fogkrém helyett!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét