Nagyon sokszor előfordul. Elmész a fodrászhoz, pontosan tudod, milyen hajat szeretnél. Aztán kilépsz a szalon ajtaján és a frizurád ugyan rendben van, de mégsem olyan, amilyet elképzeltél magadnak. A fodrászod megkérdezi, hogy tetszik-e és te ahelyett, hogy elkezdenéd sorolni a kifogásaidat, udvariasan bólogatsz.

Erről pedig nem biztos, hogy a fodrászod tehet. Talán nem vagy elég bátor és nem mondod el pontosan, határozottan, hogy mit is szeretnél, a nagyját, a fodrászodra bízod. Pedig ő is boldogabb lesz, ha elégedetten távozol és jó hírét viszed.

Vigyél fotót!

Ha kinézted az álom frizurádat, mutass róla képet a fodrásznak! Mentsd le a telefonodba, így könnyedén magaddal viheted. Egy kép többet mond ezer szónál! A fodrászod pontosan érteni fogja a fotóról, hogy milyen stílusra gondolsz és látni fogja, hogy a frizura milyen technikai megoldásokat igényel tőle. Előfordulhat, hogy az arcformádhoz vagy a hajtípusodhoz a szakember nem találja megfelelőnek a választott fazont. Ilyenkor vedd figyelembe a véleményét!

Légy nyitott a változásra!

Ha tudod, hogy mit szeretnél és attól nem is akarsz eltérni, az teljesen rendben van. De ne feledd, hogy a fodrászod kettőtök közül a szakember, akinek több tapasztalata és hozzáértése van a hajvágáshoz. Ha cseppnyi változtatást javasol a kinézett frizurához képest, bízz benne, hogy az csak előnyödre válik!

Merj kérdezni!

Ahelyett, hogy a nyaralásról csevegnétek, tégy fel kérdéseket inkább a leendő frizuráddal kapcsolatban! Érdeklődj a vágásról, a frizura otthoni elkészítésének módjáról, kérdezz rá, hogy milyen legyen a frufrud és arra is, hogy miért gondolja, hogy éppen az a fazon állna neked a legjobban. Ha kérdezel, a válaszokból könnyen észreveheted, ha a frizura kapcsán félreértés van köztetek és még azelőtt tisztázhatod, mielőtt az olló véglegesítené az eredményt.

Légy specifikus!

Nem tudsz túl alapos lenni, amikor arról van szó, hogy a kívánságodat elmagyarázd a fodrásznak. Ahelyett, hogy nagyjából mesélnél neki arról, hogy mit is szeretnél, légy specifikus! Jelöld meg a pontos hosszt, a frufrud milyenségét, mutogasd el neki a saját arcodon, hogy hol milyen hajat szeretnél!

Sose tarts attól, hogy fodrászod besokall, ha előadod a kívánságodat. Jól tudja, hogy azért vagy ott, hogy szépülj, mégpedig pontosan olyan módon, ahogyan azt te kitaláltad magadnak. Nagyon nem mindegy, hogy jól megértitek-e egymást, hiszen az elkészült frizurát hónapokig fogod viselni. Hidd el, a fodrászod is elégedett klienseket szeretne látni!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét