Úgy érzed, az ablakaid már könyörögnek némi átalakításért? Nem tehetsz jobbat, minthogy a függönyökkel variálsz. Ha nem akarsz ezért súlyos tízezreket otthagyni a boltban, a régi függönyeidet és újjávarázsolhatod, mégpedig festéssel. Olcsó függöny és olcsó festék kombinációjából csodás eredmény fog születni!

Amire szükséged lesz:
– fehér vagy világos színű pamut függöny (vagy bármilyen más lakástextil, amit szeretnél befesteni, pl. asztalterítő, párnahuzat)
– textilfesték
– só
– gumikesztyű

Így csináld!

1. Először válaszd ki azt a helyet, ahol a festést végezni szeretnéd. A legjobb erre a célra a kád, de ha nálad zuhanyzó van, használhatsz egy nagyobb méretű lavórt is. Ha az sincs, de van egy felültöltős mosógéped, használd a dobját a festéshez!

2. Töltsd fel a kádat, a lavórt vagy a mosógép dobját forró vízzel. Annyi vizet tölts bele, hogy elfedje a függönyt.

3. Add hozzá a festéket és a csomagoláson feltüntetett mennyiségű sót. Ha külön utasítást erre nézve nem találsz, használj ¼ bögre sót. 4. Vedd fel a gumikesztyűdet és a festékes, sós vizet alaposan keverd össze.

4. Tedd bele a festeni kívánt anyagot, hogy teljesen elmerüljön a festékes vízben. Kavargasd, hogy mindenhol egyenletesen érje a festék és hagyd ázni kb. 30 percig.

5. Ha úgy látod, az anyag elérte azt a színmélységet, amit szerettél volna, vedd ki a festékből és tedd hideg vízbe. Folyó víz alatt addig öblítsd, meg a vize teljesen színtelen nem lesz. Ez azt jelenti, hogy több festék már nem fog kiázni belőle. Minél tovább hagyod az anyagot a festékben, annál sötétebb, illetve annál élénkebb színt fogsz kapni.

6. A kiöblített függönyt hideg vízben, kímélő programon mosd ki a gépben. Fellógatva szárítsd meg.

7. Vasald le és tedd fel az ablakodra!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét