A függönyök gyönyörű textilek, dekoratív kiegészítők az otthonokban. De nem muszáj feltétlenül az ablak előtt lógniuk. Alternatív módon is használhatod őket a lakásban, ehhez mutatunk most ötletes tippeket.

Baldachin

Egy hercegnős ágy minden kislány álma. Nem csak fantáziadús teret hozhatsz létre egy baldachinnal, de a tinédzserek számára olyan fontos magánszférát is biztosíthatod. Nem beszélve arról, hogy jótékonyan szűri a fényt, így az elalvást is megkönnyíti. Egy hálós függönyből egyszerűen elkészítheted a varázslatos baldachint.

Sátor a gyerekszobába

Egy aprócska zug a gyerekszobában, ahol a kicsik a legféltettebb kincseiket őrizhetik és ahova elvonulhatnak, ha éppen arra van szükségük, könnyedén megteremthető egy függöny segítségével. Válassz mintás, színes függönyt és néhány rúd felhasználásával állíts össze egyszerű, de nagyon praktikus kis sátrat.

Konyhaszekrényre

A vidéki konyhák elengedhetetlen kelléke volt régen a függönnyel eltakart konyhaszekrény. Ha a lakásfelújításhoz és -dekoráláshoz az internetről gyűjtesz inspirációkat, biztosan észrevetted, hogy ez a megoldás újra divatját éli. Mi sem egyszerűbb, mint ennek a megvalósítása! A pasztell árnyalatokkal és a növénymintákkal a konyhában nem tévedhetsz!

Térelválasztáshoz

Két testvér jó néhány évig megfér egy szobában, ám ahogyan cseperednek, egyre inkább igénylik a privát szférát. Ha fallal kettéosztani a szobát nem áll módotokban, egy vastagabb, fényzáró függöny segítségével elkülönítheted egymástól a tereket. Nagyon jó megoldás ez azokba a nappalikba is, melyek egybe vannak nyitva az étkezővel vagy a konyhával.

Ajtóra

Ha a bejárati ajtód nem szigetelt, télen besüvít rajta a szél, te pedig kénytelen vagy egyre feljebb tekerni a fűtést. Nem véletlen, hogy régen is nehéz, vastag anyagú függönyöket tettek az ajtóra! Alkalmazd ezt a megoldást te is! Egyszerre mutatós és igen hasznos egy függönyt tenni az ajtó elé, ami feldobhatja az előszobát is.

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

Köszönjük szépen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here