Sokan allergiásak a tojásra, a vegánok azért nem fogyasztják, mert állati eredetű, sokak szerint pedig egyáltalán nem egészséges élelmiszerünk. Ha szeretnél tojás nélküli konyhát vezetni, egyszerűen megtalálhatod a megfelelő módszereket a helyettesítésére. Ebben segítünk most néhány tippel!
1 db tojás helyett:
- Lenmagos keverék: Keverjünk össze 1 evőkanál őrölt lenmagot 3 evőkanál vízzel turmixgépben. Minden recepthez ideális kötőanyagot kapunk.
- Szintén jó a tojás megkötő képességének kiváltására, ha egy érett banánt elfelezünk és összezúzzuk. Adhatjuk palacsintához, muffinhoz és minden olyan ételhez, amihez passzol a csipetnyit banános íz.
- ¼ bögre tofut keverjünk el a receptben megadott folyadékkal. Ha zsírszegény tofut használunk, még a kalóriákat is visszavehetjük.
- A vegetáriánus tojáshelyettesítőkhöz hasonlóan működik 1 evőkanál szójaliszt vagy babliszt és 1 evőkanál víz keveréke.
- Ugyanilyen hatást érhetünk el, ha 2 evőkanál kukoricakeményítőt összekeverünk 2 evőkanál vízzel.
- 1 evőkanál almaecetet 1 teáskanál szódabikarbónával kombinálva tojás nélkül is nekifoghatunk a sütésnek, a tészta szépen meg fog emelkedni.
- 2 evőkanál vízhez adjunk 1 evőkanál olajat és 2 evőkanál sütőport. Ez a keverék szintén kitűnő a magasabb tészták sütéséhez.