A kopott és régi, de legalábbis valódi koruknál régebbinek tűnő tárgyak sajátos varázsának a modern otthonokban is helye van. Ha bolhapiacra járni vagy antik üzletekben vásárolni nincs lehetőséged, akár te magad is készíthetsz ilyen ódonnak látszó, a skandináv lakberendezési stílushoz tökéletesen passzoló dekorációs tárgyakat! A következő lépések segítségével kopott hatású vázát vagy kaspót varázsolhatsz egy egyszerű agyagcserépből!

Amire szükséged lesz:
– agyag kaspó
– fehér festékspray
– papírtörlő vagy csiszolópapír

Elkészítés:

1. Mielőtt elkezdenéd a munkát, a legelső dolgod a váza vagy kaspó alapos megtisztítása. Se por, se zsiradék vagy egyéb szennyeződés ne maradjon rajta, mert a festék nem fogja tökéletesen befedni.

2. Ha lefújtad spray-vel az egész vázát (természetesen nem csak spray, hanem hagyományos, ecsettel felvihető változatban is használhatod a festéket), gyorsnak kell lenned, nehogy megszáradjon. Végy egy papírtörlőt, csavard a váza köré és jól nyomkodd rá. Hagyd rajta kb. 1 percig, hogy a papírtörlő némi festéket magába tudjon szívni.

3. Óvatosan szedd le a vázáról a papírtörlőt. Amint leválik, máris látni fogod a kopottas hatást. A váza máris pont úgy néz ki, ahogyan szeretted volna, de ha még durvább felületet szeretnél készíteni, használj csiszolópapírt.

4. A végeredményt még tartósabbá teheted, ha a festékre végül egy réteg lakkot is kensz.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét