Egy egyébként tiszta és szép fürdőszoba összképét semmi sem rombolja jobban, mint a csempék között lévő, elszíneződött fuga. A következő recept segítségével a padló és a falak is úgy fognak ragyogni, mint új korukban!

Akármekkora elszántsággal is próbálod tisztán tartani a konyhát és a fürdőszobát, a fugák bepiszkolódása ellen nem sokat tehetsz. Ahogyan múlnak az évek, egyszer csak azt veszed észre, hogy a csempék között egész más lesz a fuga színe, mint amilyen eredetileg volt. Természetesen erre a célra is léteznek drága készítmények, erős vegyi anyagok, de ha más megoldást keresel, otthon is fellelhető alapanyagokból magad is elkészítheted a fugatisztítót, aminek segítségével 10 perc alatt megújíthatod a csempék kinézetét!

Amire szükséged lesz:
– gumikesztyű
– szódabikarbóna
– hidrogén-peroxid
– folyékony mosogatószer
– lezárható tégely
– szivacs

1. A tégelybe tölts ½ bögre szódabikarbónát, majd adj hozzá ¼ bögre hidrogén-peroxidot. A szódabikarbóna segít eltávolítani a foltokat, vízkőlerakódásokat, míg a hidrogén-peroxid tisztítja és világosítja a fugát, visszaadja annak eredeti színét.

2. Adj a keverékhez 1 teáskanál folyékony szappant, majd csavard rá a tégelyre a fedelét és alaposan rázd össze.

3. Vidd fel a keveréket a fugára és hagyd hatni kb. 5 percig. Majd egy szivaccsal töröld le és vízzel mosd le a tisztítószer maradékát. Ha egy kezelés nem volt hatásos, ismételd meg a műveletet!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét