Ha új a piercinged, az adott helyen bőröd speciális ápolást igényel. Máskülönben fájdalom, gyulladás alakulhat ki. Néhány otthoni módszerrel hatékonyan gondoskodhatsz arról, hogy a piercing a bőröd számára semmiféle problémát ne okozzon.

Sokaknál irritáció, viszketés tapasztalható a piercing behelyezése után. A bőr ilyenkor fogékonyabb a fertőzésekre és könnyebben begyullad. Ha nem vagy óvatos, előfordulhat, hogy gennyesedést és fájdalmat is tapasztalsz. Ezekre a problémákra most mutatjuk a megoldást!

Kurkuma

A kurkuma nagyon hasznos gyógynövény ilyen esetekben, hiszen intenzív gyulladáscsökkentőként használhatjuk. A benne található kurkumin a bakteriális fertőzésekkel szemben is védelmet nyújt. Keverd össze vízzel és a kapott pasztával kend be az érintett területet a piercing körül.

Teafaolaj

A teafaolaj gombaölő hatásai védik a bőrt a fertőzésektől, egyúttal csökkentik a duzzanatot és a fájdalmat is. A piercing megnöveli a bőrben lévő hisztamin szintjét, ez okozza a duzzanatot a behelyezése után. Hogy csillapítsd, keverj össze teafaolajat egy kevés vízzel, márts bele egy vattakorongot és ezzel törölgesd át a bőrödet, majd hagyd is fenn. A fájdalom hamarosan megszűnik.

Bazsalikom levél

Javítja az immunműködést, támogatást nyújt a szervezetnek, hogy az hatékonyabban tudjon szembeszállni a fertőzésekkel. Vírus- és gombaölő, gyulladáscsökkentő és antibakteriális összetevők találhatók benne, melyek csökkentik a fájdalmat, a duzzanatot és meggátolják, hogy a piercing behelyezése után folyadék gyűljön össze a sebben. Törd össze a bazsalikom leveleket, hogy pasztát kapj belőlük és ezzel kend körbe a piercingnél a bőrt. Hagyd hatni 30 percig, majd langyos vízzel öblítsd le.

Almaecet

Fertőzésgátló és gombaellenes hatásai miatt csökkentheted vele a fájdalmat és a duzzanatot. Növeli a pH-szintet a sebnél, így előzi meg a baktériumok elszaporodását. Langyos vízzel keverd össze és mosogasd vele az érintett részt!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét