A falon gyakran keletkeznek foltok, akkor is, ha a leginkább elővigyázatos vagy. A helyiségek használatából adódó szennyeződéseket bizony a legszebbre mázolt falak sem kerülhetik el. Leginkább a konyha falai vannak kitéve ennek a veszélynek, ahol a zsír felfröccsenése szinte kivédhetetlen. Ha a festet falaidat szeretnéd újra szépnek és tisztának látni, kövesd az alábbi ecetes tippeket!

1. Ecet és víz

Az ecet könyörtelenül elbánik a legkülönbözőbb típusú foltokkal. 1 liter vízhez adj fél bögre ecetet, alaposan keverd össze, márts bele egy rongyot, és ezzel töröld át a falat.

2. Ecet és mosószer

Ha nem szimpla szennyeződésről, hanem makacsabb foltokról van szó, a mosószer, ecet és víz keveréke fogja meghozni számodra a megoldást. A keveréket hagyd a folton legalább 10 percig, csak utána mosd le.

3. Ecet és szódabikarbóna

Az ecet és a szódabikarbóna két olyan háztartási anyag, melyek híresek a tisztító és folteltávolító hatásaikról. Miért ne használnád őket a falak megtisztításához is? 2 rész ecetet, 1 rész szódabikarbónát és 3 rész vizet keverj össze. Ezzel a keverékkel töröld át a falat.

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

Köszönjük szépen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here