Mikor felmerül a kérdés, hogy milyen sminket viseljünk a strandon, sokan egyből rávágják, oda felesleges a smink! Azonban adódhatnak olyan helyzetek, amikor még a tengerparton vagy a medence mellett eltöltött idő is megkívánja, hogy a legjobb formádat hozd, például, ha egy fürdőzéssel egybekötött partyra vagy hivatalos.

Azt érdemes leszögezni, hogy a strandra semmiképp sem szükséges olyan erős és több rétegben felvitt smink, mint amilyet hagyományosan nappal vagy akár esti alkalomra viselnél. Törekedj elsősorban a könnyedségre, hiszen a víz lemoshatja a festéket és a napfény is kárt tehet a sminkelt bőrben. Néhány alapvető kozmetikum elég ahhoz, hogy a vízparton is ragyogóan nézz ki!

Mindig használj fényvédőt!

Még akkor is, ha az alapozódban alapvetően van fényvédő és akkor is, ha csak késő délután indulsz a partra! Strandon fokozott védelemre van szükséged, ezért, mielőtt nekifognál a sminkelésnek, 20 perccel korábban kend be magad fényvédővel.

Könnyedén az alapozóval!

A nehéz, vastag smink nem a strandra való, egyrészt a bőröd miatt, másrészt, mert a sűrű állagú alapozók katasztrófába fordulhatnak át a napon töltött néhány perc alatt. A legjobb, ha a fényvédő krémedet színezed meg néhány csepp alapozóval vagy eleve színezett hidratálót használsz.

Használj bronzosítót!

Ennek a smink terméknek az igazi szezonja a nyár, ne hagyd ki a tengerparti sminkedből sem! Gyönyörű fényt ad az arcbőrnek, kiemelheted vele az arccsontodat. A krémes állagú bronzosítók jóval ellenállóbbak és tartósabbak, ezért strandon azokat használd. Csak keveset vigyél fel belőle, hogy ne tűnj túlfestettnek!

Mindig ragyogj!

Egy arcfény fantasztikus megjelenést kölcsönöz a vízparton. Természetesen ragyogóvá varázsolja a bőrt. Nemcsak az arcsonton mutat jól, de a szemöldökcsonton is. A felső ajkad fölé is tehetsz egy leheletnyit, hogy kihangsúlyozd ajkaidat. Felviheted akár a tested különböző pontjaira is. Arcfényből jobb, ha por állagút választasz, mert a krémesek könnyen lefolyhatnak.

Vízálló kozmetikumok

Ugye láttál már a strandon panda szemű lányokat? Ha nem akarsz így járni, de a szemhéjfestékhez, a szemceruzához és a szempillaspirálhoz mégis ragaszkodsz, válassz vízállót minden kozmetikumból.

Rúzs

Kerüld a szaténfényű, nagyon csillogó típusokat! Ezek nagyon hamar leolvadnak és elkenődnek a szádon. A vibráló színeket viszont viselheted, hiszen semmi sem illik jobban a strandra, mint az élnék, nyárias árnyalatok. A korall, a cseresznye piros, a fukszia mind tökéletesek lesznek a vízparti sminked kiegészítésére.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét