Ha sikerül megtalálnunk az ideális árnyalatot, nagyban megkönnyíthetjük a mindennapi készülődést. Legyen szó rúzsról vagy szájfényről, a villámgyors sminket tökéletesen kiegészíthetjük vele, de akár önmagában is elég ahhoz, hogy feldobja az arcunkat. Hogy mindig kéznél legyen, ahhoz először azt kell megtudnunk, melyik a számunkra legjobb árnyalat a szivárvány összes színe közül!

Eddig talán a ruhád színéhez választottad meg vagy a szemfestéket, arcpirosítód árnyalatához igazítottad. De eszedbe jutott-e valaha, hogy a tökéletes rúzsnak elsősorban a bőrtónusodhoz kell passzolnia? Márpedig a szakértők szerint ez alaptétel.

1. Közepes tónusú bőr világos hajjal

Bátran játssz a rózsaszínekkel, a mályvákkal, a barackos árnyalatokkal. A puncsos színek felderítik az arcbőrt, melyet világos hajszín keretez.

2. Barna bőr sötét hajjal

Ha ilyen adottságokkal rendelkezel, a fakóbb rózsás rányalatok, a közepestől a mélybarnáig terjedő színek állnak neked a legjobban. A meleg rózsaszín tökéletesen működik ilyen esetben, de ne félj kísérletezni a sötétebb színekkel sem!

3. Világos bőr sötét hajjal

Válaszd a vöröseket! A skarlátvörös árnyalatok lesznek számodra a legmegfelelőbbek. Vörös, mélyvörös, vörös rózsaszín beütéssel, téglavörös, merlot árnyalat – ezekkel nem tudsz tévedni!

4. Világos bőr vörös hajjal

A piros az egyik legjobb választás, de a korall árnyalatokat is felveheted a listára! A sötétebb vörösektől se zárkózz el, alkalmi sminkhez kitűnő árnyalatok!

5. Napbarnított, középbarna bőr sötét hajjal

Lazac, málna, homokszínek mind nagyon jól mutatnak rajtad. Ha mélyebb árnyalatot választasz, kissé drámaibbá teheted a megjelenésedet, ettől se riadj vissza!

6. Olíva bőr közepesen sötét hajjal

A rubinvörös, az őszibarack garantáltan jól állnak neked. Ne feledd, hogy mindig a természetességre törekedj és ajkaid saját, természetes árnyalatától csak kevéssel térj el!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here