Egyszerű, hihetetlenül egészséges és tényleg hatékony. Ez a fokhagymalé, ami koncentráltan tartalmazza a fokhagyma számos jótékony összetevőjét. Nem csak kitűnő antibiotikum, de sokféle más előnyt is tartogat szervezetünk számára. Csupán annyit kell tenned, hogy egy nap se felejts el inni belőle!

A fokhagymalé hatásai

Az egyik legkönnyebben elérhető gyógynövényünk, ami ráadásul nagyon olcsó is. Hihetetlen hatásai vannak, egészséges és fitt leszel tőle, pluszban még a bőrödön is csodás nyomokat hagy a rendszeres fogyasztása!

Asztma

A fokhagymalé jótékonyan enyhíti az asztmás tüneteket. Főleg, ha egy kevés mézzel, vízben elkeverve fogyasztod.

Koleszterinszint

Kiegyensúlyozza a jó és a rossz koleszterin szintjét, ezzel csökkenti az erek megkeményedését, biztosítja rugalmasságukat, átjárhatóságukat.

Köhögés, torokfájás

Ha ezek a tünetek jelentkeznek nálad, keverd el a fokhagymalevet forró vízben!

Hajnövekedés

Külsőleg is alkalmazhatod! A kopasz foltokra naponta kétszer vidd fel a fokhagymalevet és hagyd megszáradni. Az eredményt már pár napon belül látni fogod!

Termékenységi problémák

Kevésbé közismert hatása a fokhagymának, hogy meddőségi problémákon is képes segíteni. Meleg tejben keverj el néhány csepp fokhagymalevet és naponta fogyaszd!

Pattanások, akné

Kend be vele az arcodat és hagyd fenn 5 percig. Ezután mosd le, így hamar megszabadulhatsz a bőrödet csúfító pattanásoktól!

Így készítsd el!

Hozzávalók:
– 1 fej fokhagyma
– kávéfilter
– finom lyukú szűrő
– aprító- vagy turmixgép
– kanál

Hámozd meg a fokhagymát, majd tedd az aprítóba. Ha ilyened nincs, egy turmixgépben is pépesítheted. Ha ilyened sincs otthon, vágd olyan apróra, amilyenre csak tudod, vagy használj hozzá fokhagymanyomót!
A pépesített fokhagyma levét a szűrőn keresztül nyomkodd ki. Ebben segítségedre lehet az evőkanál!
A kapott levet egy kávéfilteren keresztül szűrd át és tárold egy üvegben a hűtőben!

Így használd fel!

A fokhagymalevet egész egyszerűen megihatod, de adhatsz hozzá vizet vagy keverheted zöldség- és gyümölcslevekkel is. A receptekben kitűnően helyettesítheted a nyers fokhagymát a jóval koncentráltabb fokhagymalével! Néhány cseppet tehetsz belőle levesekhez, salátaöntetekhez.

Így semlegesítsd a szagát!

A kellemetlenül erős fokhagyma szagot száműzheted, ha fogyasztása után zöld teát, citromos vizet vagy citromlevet iszol, petrezselymet, spenótot vagy nyers almát rágcsálsz!

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here