A legidősebb macska a világon nem kevesebb mint 38 évet élt. De rekorder Kefir is, a Maine Coon fajtájú macska, aki jelenleg a világ legnagyobb macskája.
A szerencsés gazdi és egyben Kefir legjobb barátja Yuliya, aki megosztja kettejük történetét.

A 12,2 kilós Maine Coon macska, Kefir már az internetet is lenyűgözte. Yuliya két lánya nevezte el a cicát Kefirnek, akiről sokan azt hiszik, hogy kutya, pedig még csak kiscica. Egy közönséges házimacska 1-2 éves korára éri el végleges méretét, de a Maine Coon macskáknál 3-5 éves korukig nem áll meg a növekedés.

Kefir Yuliya első macskája. Mikor befogadták a családba, nem számítottak rá, hogy ekkorára fog nőni. Kefir okos, intelligens állat, a családban úgy is kezelik, mint egy családtagot.

Fel is vett jó néhány emberi viselkedésformát, például mikor a család leül vacsorázni, Kefir is leül az asztalhoz a saját székére.

Kefirnek olyan erősek a mancsai, hogy a ház összes ajtaját ki tudja nyitni. Van még egy különleges tulajdonsága, a vizet is imádja, kifejezetten szeret úszni. Ennek egyetlen árnyoldala van: a bundája nagyon hosszú idő alatt szárad meg.

Mikor barátok jönnek látogatóba, már tudják, hogy fel kell készülniük a hatalmas macskára, hiszen imád bújni, nagyon barátságos. Egyik kedvenc helye a konyhaasztal, amin heverészni szokott. Hogy mi Kefir hobbija, arra Yuliya azt felelte: “Az, hogy éjszakánként rajtam alszik.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here