Képzeld el, hogy nem egy vagy kettő, hanem öt világrekordot mondhatsz magadénak! Így van ezzel Rumeysa Gelgi, a 25 éves török nő, aki az egész világon címlapokra került azzal, hogy ő a legmagasabb nő a világon.
Rumeysa minden platformon a betegségére szeretné felhívni a figyelmet. Cikkünkből megismerheted a történetét.

Gyermekkor Weaver-szindrómával

Rumeysa egy ritka genetikai betegséggel, a Weaver-szindrómával jött világra. Ez a test rendkívül gyors növekedését okozza, gyakran korlátozza az ízületek mozgékonyságát, és gyengíti a csontokat. 5 éves koráig Rumeysa 2 nagy műtéten is átment, hogy életében először képes legyen járássegítő nélkül menni.

A legmagasabb kamaszból a legmagasabb nő

Rumeysa 2014-ben, 17 évesen kapta meg a “Legmagasabb élő kamaszlány” címet 213,6 centis magasságával. 2021-ben pedig ő lett a “Legmagasabb élő nő”, ekkor 215,16 centi volt.

Magassága és egészségügyi problémái miatt Rumeysa nagyrészt kerekesszékben éli az életét. Ennek ellenére minden egyes napban igyekszik megtalálni a jót. “Minden hátrányodat az előnyödre fordíthatod, ezért fogadd el magad úgy, ahogyan vagy, légy tisztában az erőddel, és tedd meg, ami tőled telik” – mondta egy interjúban.

Egy nő, 5 világrekord

A meglévő két világrekordja mellé még hármat megszerzett: ő lett az a nő, aki a világon a leghosszabb ujjal rendelkezik (11,18 centi), akinek a legnagyobb keze van (jobb keze 24,92 centi, a bal 24,26 centi) és akinek a leghosszabb a háta (59,89 centi).

Ragaszkodás az álmokhoz

Fizikai problémái miatt nem tudott iskolába járni, ezért otthon tanult. Mindig is a számítástechnikában akart dolgozni, ezért webfejlesztést tanult és autodidakta frontendfejlesztő lett. Kutatóként is dolgozik, szabadidejében pedig szeret úszni, vásárolni, új helyeket felfedezni és a macskájával lenni.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here