Kiskorunktól kezdve belénk van kódolva, hogy bizonyos módon kell kinéznünk. Irdatlan mennyiségű hajápolási termékkel zabolázzuk meg a göndör vagy hullámos fürtjeinket, a testünket próbáljuk a lehető legkarcsúbbá varázsolni, és törekszünk arra, hogy a bőrünk olyan legyen, mint a porcelán. De hála az olyan nőknek, mint Winnie Harlow, már most hatalmas változást tapasztalunk ezen a téren.
Ő az, aki jobban bízott saját magában, mint bármi másban ezen a világon, ezért nem pusztán divatmodell, de sokak számára példakép is lett.

Winnie útja nem kezdődött meseszerűen.

Winnie valódi neve Chantelle Brown-Young. Kanadában született, és 4 éves volt, mikor a vitiligót diagnosztizálták nála. Egészen kicsi korától kezdve kellett azzal az érzéssel élnie, hogy más, mint a többiek.

“Soha nem láttam senkit a tévében vagy a kifutón, aki úgy nézett volna ki, mint én – mondta egy interjúban. – Úgy éreztem, a világon egyedül csak én vagyok ilyen.” Társai sem fogadták be, ez pedig különösen fájdalmas volt számára.

“Azt hiszem, az állapotom nem rombolta annyira az önbizalmamat, mint amennyire a körülöttem lévő emberek rombolták” – mondta Winnie.

Karrierje váratlanul kezdődött, még őt is meglepte.

Ahogyan sokaknál, úgy Winnie-nél is véletlenül fedezték fel, hogy tehetsége van a modellkedéshez. Az ő “tündérkeresztanyja” a kanadai újságíró, Shannon Boodram volt, aki forgatott egy YouTube-videót Winnie-ről és az ő betegségéről. A videót pillanatok alatt több mint 150.000 ember nézte meg. Shannon biztatta az akkor 16 éves Winnie-t, hogy érdemes lenne komolyan elgondolkodnia a modellkarrieren.

“Felhívott, és azt mondta, hogy modellkednem kéne, mert a kamera imád, és hogy nagyon természetes voltam – mesélte Winnie. – Igazából el sem hitte, hogy ez volt életem első fotózása.”

A nehézségek ellenére sem tört meg.

Winnie 2014-ben, 19 évesen lépett először a nagyközönség elé, amikor részt vett a Topmodell leszek! című műsorban. Bár nem győzött, a döntőig eljutott. Ez az élmény elég kemény volt számára, a későbbiekben így beszélt róla: “Az életem azon szakaszában azt mondták nekem, azt éreztették velem, hogy a modellkedés nem nekem való.”

A modellkedés segített neki abban, hogy felszólalhasson és inspirálhasson másokat.

Winnie Harlow egy híres divatmárka arca lett, gyakran feltűnik a tévében, és nyíltan beszél a szépségideálokról. Számos különböző díjjal jutalmazták, és továbbra is a divatiparban igyekszik helytállni.

Winnie újradefiniálta a szépségideál fogalmát. “Hiszem, hogy mindenkinek más a szép” – mondta. Megpróbálja a divatot kevésbé kirekesztővé és inspirálóbbá tenni.

“Mindig azt mondom, hogy önmagaddal kapcsolatban a saját véleményedre kell összpontosítanod, nem pedig másokéra” – foglalta össze.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here