Miután évtizedeken át szórakoztatta a nézőket filmjeivel, Jamie Lee Curtis végre kellő elismerésben részesült, hiszen a legjobb női mellékszereplő kategóriában Oscar-díjra jelölték.
Jamie Lee Curtis folyamatosan elkápráztat minket a szerepeiben, ezért már éppen ideje volt ennek az elismerésnek.

Karrierje az 1970-es évek végén indult be a horrorklasszikusnak számító Halloween – A rémület éjszakája című filmmel.

Azóta sok és sokféle filmben láthattuk, megmutatta, hogy mennyi különböző karakter eljátszására képes. Folyamatosan bizonyítja, hogy Hollywoodban igenis számolni kell vele.

Bár az Akadémia eddig nem méltányolta a munkásságát, más szervezetektől számos díjat kapott.

1984-ben ítélték neki az egyik legrangosabb díját. A BAFTA-díjat a legjobb női mellékszereplő kategóriában nyerte el a Szerepcsere című filmben nyújtott alakításával. Ez a díj fordulópontot hozott a karrierjében, hiszen színésznőként elismerték vele kivételes tehetségét. A hal neve: Wanda és a True Lies – Két tűz között című filmekért Golden Globe-díjra jelölték.

Ez utóbbi filmért és a Minden, mindenhol, mindenkor című produkcióért SAG-díjban részesült. 1998-ban pedig csillagot kapott a Hollywoodi hírességek sétányán.

A Minden, mindenhol, mindenkor című film az Oscar-jelölést is meghozta neki végre.

2023. január 24-én Jamie-nek élete meglepetésében volt része, amikor megtudta, hogy első alkalommal jelölték Oscar-díjra, mégpedig a legjobb női mellékszereplő kategóriában. Őszinte örömmel és izgatottsággal reagált a hírre. Instagramján ezt írta: “ÍGY NÉZ KI A MEGLEPŐDÉS!” Mellé pedig olyan fotókat posztolt, amelyeket Oscar-díjas barátnője, Debbie Oppenheimer készített róla az önfeledt öröm pillanataiban.

Ezek a pillanatok tele voltak érzelmekkel. A két barátnő együtt nézte a bejelentést, éppen úgy, ahogyan évekkel ezelőtt, mikor Debbie Oppenheimer Oscar-díjat nyert. Ahogy kimondták Curtis nevét, a szoba ujjongással, nevetéssel és könnyekkel telt meg, a férjétől pedig hatalmas ölelést kapott.

Nemcsak Curtis, de filmbeli partnere, Stephanie Hsu is a jelöltek között van, mégpedig ugyanabban a kategóriában. A film összesen 11 jelölést kapott.

Ez egy olyan pillanat volt, amire Curtis és Oppenheimer is örökké emlékezni fognak. A színésznő több évtizedes munkáját végre elismerték, mégpedig a legdicsőségesebb módon.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét