Egy interjúban Jane Fonda nyíltan beszélt az öregedéssel kapcsolatos tapasztalatairól és arról, mindez hogyan hatott az ő életszemléletére. “Teljes mértékben tudatában vagyok, hogy közelebb vagyok a halálhoz. De igazából ez nem nagyon zavar.” Kihangsúlyozta, milyen fontosnak tartja az életkor elfogadását és azt, hogy megtaláljuk a teljességet életünk minden szakaszában.

Fonda köztudottan őszintén beszél az öregedésről.

Fonda otthoni tornázós videói az 1980-as években lettek népszerűek, és elérhetőbbé tették az aerobikot sokak számára. Fonda elárulta, hogy a csapatával készített első videó még mindig a valaha volt legnépszerűbb otthoni tornázós videó. Fonda szerint ezek a videók segítettek azoknak a nőknek, akik az edzőterembe járást nem engedhették meg maguknak, vagy a kisgyermekük miatt nem tudtak oda eljutni.

Az önelfogadást hirdeti.

Fonda elmondta, mennyire lenyűgözi, hogy a videói pozitív hatással voltak az emberek életére. Miközben sokan a fogyás reményében vágtak bele, meghatóak azon nők történetei, akik a fizikai erőnléten túl is változást tapasztaltak. A cukorbetegség gyógyszerek nélküli kezelésétől kezdve a munkában való előrelépéshez szükséges önbizalom megszerzéséig ezek az eredmények mélyen megérintették Fondát.

Az életkor nem állíthat meg az álmaid elérésében.

Jane Fonda, az Oscar-díjas színésznő és környezetvédelmi aktivista egy Vogue interjúban osztotta meg nézeteit az öregedésről. Arra bátorítja a nőket, hogy ne féljenek megöregedni, hiszen az életkor nem lehet gátja az élet és a kapcsolatok élvezetének, az új tapasztalatok szerzésének. 85 évesen Fonda hisz a korral kapcsolatos sztereotípiák ledöntésében és az élet teljességének megélésében.

A múlttal kapcsolatban Jane Fonda őszintén elmondta, megbánta az arcfelvarrást.

Mikor a plasztikai műtétekkel való személyes tapasztalatairól kérdezték, Jane Fonda elmondta, hogy a tehetős nők gyakran vesznek igénybe különböző arcplasztikai eljárásokat, amik sokszor rosszul sikerülnek. Bár neki is volt arcplasztikája, tudatosan úgy döntött, végül felhagy ezekkel a beavatkozásokkal, mert nem akarta, hogy az arca torznak tűnjön. Fonda őszintén beismerte, nem büszke arra, hogy ilyen műtéten esett át.

Annyira vagy öreg, amennyire annak érzed magad.

Jane Fonda inspiráló példája a méltóságteljes öregedésnek és annak, hogy idős korban is lehet teljes értékű életet élni. Aktív életmódja mutatja, hogy az életkor nem lehet akadálya annak, hogy izgalmas élményeket szerezzünk. Ahogy egyszer mondta: “Lehetsz igazán öreg 60 évesen és igazán fiatal 85 évesen.”

Jane Fonda szerint az egészség megőrzése kellene, hogy a legfontosabb legyen.

Fonda hangsúlyozza az aktív életmód fontosságát már egészen fiatal kortól kezdve, hiszen annak a mozgékonyságra és a közérzetre hosszú távon is jó hatásai vannak. “Nem foglalkozom sokat az arcápolással, nem költök vagyonokat arckrémekre és hasonlókra, de hidratálok, alszom, mozgok, nem megyek a napra, és vannak jó barátaim, akik megnevettetnek. A nevetés nagyon jó dolog” – mondta.

Az olyan hírességek, mint Jane Fonda inspiráló példaként szolgálnak arra, hogy az öregedés nem olyan félelmetes dolog, mint ahogyan azt a társadalom sugallja. Az öregedéshez való méltóságteljes hozzáállása azt mutatja, hogy az önmagunkkal való törődéssel, pozitív hozzáállással és a természetes szépség felkarolásával az öregedés is lehet kiteljesítő és erőt adó.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét