Nagy találgatások folytak azzal kapcsolatban, hogy Johnny Depp visszatérhet-e A Karib-tenger kalózai-sorozatba. Ám azoknak a rajongóknak, akik Jack Sparrow-ként szeretnék viszontlátni a színészt, sajnos csalódniuk kell. Depp ugyanis úgy döntött, nem hajlandó újra együttműködni a Disney-vel.

Úgy tűnik, Depp eldöntötte.

Depp közeli munkatársai megerősítették, hogy a színész végleg megszakította kapcsolatát a Disney-vel. Ennek oka pedig az a mélységes felháborodás, amit amiatt érez, hogy az exfeleségével, Amber Hearddel zajló jogi csatározás során a Disney felmondta vele a szerződését.

Nemrég a Disney Studios elnöke azzal került címlapokra, hogy a stúdió még nem foglalt állást Johnny Depp visszatérésével kapcsolatban. Ezt sokan úgy értelmezték, mint stratégiai lépést Depp visszacsalogatására a megnyert pereskedése után.

Azonban miután az elmúlt hónapokban alaposan átgondolta lehetőségeit és preferenciáit, a 60. évét nemrég betöltő Depphez közeli források szerint a színész semmilyen érdeklődést nem mutat egy Disney-filmben való részvétel iránt. Úgy tűnik, a rágalmazási per közben történő elbocsátása miatti sebek továbbra sem gyógyultak be.

Miközben a Cannes-i Filmfesztiválon azt nyilatkozta, nem érzi magát kiközösítve Hollywoodból, érzékeny természetével haragot táplál a vádak kibontakozásának módja iránt. Ezért jutott arra, hogy a szórakoztatóipartól való elszakadás az az élet, ami a legjobb számára.

Egy megbízható barát szerint Depp elhatározta, hogy az anyagi lehetőségektől és más szerepek lehetőségétől függetlenül soha nem tér vissza ehhez a stúdióhoz egyetlen film erejéig sem. Nagyon valószínűtlennek tűnik, hogy engedni fog a kísértésnek és részt vállal a stúdió bármilyen filmjében.

A Warner Brosszal is visszautasította az együttműködést.

Nem kizárólag a Disney szakította meg a kapcsolatot Deppel, mikor a zűrzavar kialakult körülötte. Annak ellenére, hogy a keresztapja Tim Burton gyermekeinek és már régóta baráti kapcsolatot ápol a rendezővel, Depp nem fog szerepelni a Warner Bros által készített Beetlejuice hamarosan megjelenő folytatásában sem.

Ahogy közeli barátai mondták, ez a döntés legalábbis részben annak tudható be, hogy vonakodott ismét együttműködni a Warner Brosszal, miután kizárták a Legendás állatok-franchise-ból.

Készen áll az újrakezdésre.

Miután az elmúlt 5 éve jórészt jogi csatározásokkal telt, Depp most karrierje darabkáit összeszedve energiáit elsősorban a zenére, a művészetre és független filmek készítésére összpontosítja.

A jövőre nézve Depp azt tervezi, hogy Modi címmel filmet rendez, ami a művész Modigliani életének 24 óráját mutatja be. Ő a kamera mögött fog állni, a szerepeket mások játsszák majd. Életében továbbra is a zene áll a középpontban csapatával – melynek tagjai Depp, Alice Cooper és Joe Perry az Aerosmith-ből – jelenleg a harmadik albumukon dolgoznak.

Közeli barátokkal veszi körül magát, köztük az asszisztensével, valamint Paul Bettany színésszel, aki mindenhova vele tart. Források szerint Depp ezeknek a megbízható és általa tisztelt embereknek a körében megtalálta a megelégedettséget.

Depp világossá tette az álláspontját Cannes-ban.

Johnny Depp részt vett a filmje cannes-i bemutatója után tartott vacsorán, de az azt követő partit, ami éjfélkor kezdődött, kihagyta. Egy hozzá közel álló forrás szerint mindenképpen ki akarta pihenni magát a következő napi médiamegjelenésekre.
Ebből azt lehet sejteni, hogy a férfi, aki egykor a dekadencia és a byroni életmód megtestesítője volt, manapság valamivel egészségesebb utakat választ.

Úgy tűnik, nyilvános megjelenései során már védjegyévé vált a szilárd közöny. Mikor arról kérdezték, mi a véleménye, hogy kizárták a Legendás állatok-sorozatból, Depp megkérdőjelezte a bojkott jelentőségét, és a vádakat pusztán légből kapott szavaknak minősítette. Határozottan elutasította a filmben való visszatérés gondolatát, hangsúlyozva, ő soha nem is hagyta ott a produkciót.

A számos kihívás ellenére Depp iránt továbbra is elkötelezett a közönség. Elsöprő fogadtatásban részesült Cannes-ban a fesztivál nyitóestjén. Láthatóan meghatódott, ahogy a közönség példátlan dicséretekkel halmozta el őt és filmjét.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét