A gyermekek 42%-a házasságon kívül születik. Egyes országokban – például Franciaországban – ez az arány eléri a 60%-ot. Joseph Baena Kaliforniában nőtt fel, és 13 éves korában jött rá, hogy ő Arnold Schwarzenegger fia. De az igazi családi kötelékhez nincs szükség papírokra.
Joseph története következik, aki apja árnyékából kilépve szeretné megtalálni a saját útját Hollywoodban.

Tizenéves volt, mikor az egész élete feltárult előtte.

Mildred Baena Arnold Schwarzenegger családjánál dolgozott házvezetőnőként két évtizeden át, mielőtt 2011-ben eljött tőlük. Mikor a házasságon kívüli viszonyáról kérdezték, Schwarzenegger azt mondta, időnként most is mereng rajta: “Ostorozhatom magam a végtelenségig, de ettől semmi nem fog változni. Nincs szükségem gondolkodási időre, hiszen tudom, hogy ez óriási, hatalmas hiba volt. De a lényeg az, hogy hogyan tovább. Hogyan lehet jó kapcsolatod a gyerekeiddel.”

Arnold teljes felelősséget vállalt fiáért és annak édesanyjáért, még fia oktatását is támogatta.

Joseph sosem fogja elfelejteni a napot, amikor megtudta, hogy ő Schwarzenegger fia.

Joseph Baena 25 éves, de még mindig élénken emlékszik arra a napra, amikor megtudta a nagy hírt. “8. osztályos voltam. Kihívtak az óráról. Ott állt anyukám, és azt mondta, ‘Mennünk kell. Mindenki tud rólad és az apádról.’”

Sajtósok autói lepték el a ház környékét. “13 éves voltam, a testem változóban volt, az elmém változóban volt. És most az egész életem változott meg.”

Igazi erő kell ahhoz, hogy úgy élj, hogy ne azon járjon folyton az eszed, hogy apád mennyi mindent ért el.

Baena testépítő, színész és fitneszmodell, sok tehetséggel megáldott férfi. Már szerepelt néhány produkcióban, nemrég a Dancing With The Stars-ban volt látható. Nem hisz a haszonlesésben, büszke arra, hogy nem használja fel apja kapcsolatait az előrejutáshoz.

Joseph állandóan érzi a nyomást, hogy fel kell érnie híres édesapjához. “Sok embernek vannak nagyon elismert szülei, és ez igen nyomasztó. Ijesztő összevetni magad ezekkel az óriásokkal, és megpróbálni megfelelni az elvárásoknak.” De legbelül tudja, hogy nem muszáj megfelelnie senki más elvárásának, csakis a sajátjának.

Arnold és Joseph között igazi apa-fia kapcsolat van, amit sokan megirigyelhetnek.

Arnold és Joseph szoros kapcsolatot ápolnak, elég csak megnézni a közösségi oldalaikat. Ha nem a Gold’s Gymben edzenek együtt, akkor együtt kerékpároznak. Arnold büszke apa, aki fantasztikus fiúnak tartja Joseph-et, illetve nagyszerű edzőpartnernek. A szülinapi jókívánságok között mindig olyan dicsérő szavakat is intéz hozzá, amit bárki megirigyelhetne.

“Boldog születésnapot, Joseph! Látni azt, hogy idén lediplomáztál a főiskolán, és hogy követed az álmaidat, fantasztikus számomra. Nagyszerű fiú vagy, alig várom a következő edzésünket! Szeretlek” – írt a fiának Arnold.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét