Julia Roberts háromgyermekes édesanya, aki jól tudja, hogy a gyereknevelés néha igazi kihívás tud lenni. Főleg manapság, mikor bekapcsolod a tévét, és fogalmad sincs, mit fogsz látni benne.
A következőkben Julia Roberts osztja meg gyereknevelési módszereit, és beszél arról is, miért vonult vissza 20 évre a filmezéstől.

20 éve boldog házasságban

Julia egy forgatáson ismerte meg férjét, Danny Modert. Már 20 éve együtt vannak, és még mindig olyan szerelem dúl köztük, mint kapcsolatuk elején. Bevallása szerint még most is pillangókat érez a gyomrában, ha a férjére gondol.

Amikor Oprah Winfrey-nek beszélt arról, hogy mennyire elégedett az életével, ezt mondta: “Ebben óriási része van a házasságomnak. A férjem, Danny hozta el nekem a világosságot. A házasságomnak köszönhetően sok embert megismertem, és megtapasztaltam olyan dolgokat, melyektől jobb lett az életem. Nem igazán változtatták meg, de elképesztő módon táplálják.”

Parkolópályára tette a karrierjét

Sok éve nem láthattuk Roberts-et játszani. A színésznő elmondta, hogy férje és gyermekei időbeosztását is figyelembe kellett vennie, mielőtt elvállalt egy szerepet. Elsősorban a gyereknevelésre koncentrált, és hogy ott legyen a gyermekeinek, mikor a férje távol van.

Őszintén beszél a gyereknevelésről

Julia Roberts nem az a fajta lágyszívű anya, aki mindent megenged a gyerekeinek. Elmondta, hogy nagyon is szigorú ezen a téren. Három gyermekének megtiltotta a közösségi oldalak használatát, és korlátozza a tévénézést is. “Próbálom őket távol tartani a közösségi médiától, mert nem igazán hiszem, hogy most szükségük lenne rá” – mondta.

“Nagyon büszke vagyok arra, hogy otthon lehetek a családommal” – mondta Roberts, aki a hírek szerint szigorú anyuka. A türelmét ugyan ritkán veszti el, de fontosnak tartja, hogy a gyerekek tisztában legyenek a határokkal. “Ha valami történik, nem igazán büntetem meg őket, jobban szeretek elbeszélgetni velük. Azt hiszem, a komoly arcom elég büntetés nekik” – tette hozzá.

Roberts és férje számára az egyik legfontosabb dolog, hogy gyermekeiket távol tartsák a reflektorfénytől, ezért költöztek el a nyüzsgő Los Angelesből San Franciscóba. “Szerette volna, ha a gyerekei, akik olyan gyorsan nőnek, egy másik város energiáit, rezgéseit is megtapasztalják – mesélte egyik ismerőse még 2020-ban. – A gyerekei San Franciscóban nem sztárok. Ott senkit nem érdekel, hogy kik a szüleik.”

Karrier és család

Egy interjúban Roberts a karrier és a család összeegyeztetéséről beszélt: “A színészettel egy álmom vált valóra, de nem ez az egyetlen valóra vált álmom.” Mikor a többi álmáról kérdezték, ezt válaszolta: “Az élet, amit a férjemmel és a gyerekeinkkel felépítettünk. És ez a legjobb dolog. A lényeg az, hogy a nap végén örömmel térjünk haza egymáshoz.”

A csendes, szerény élet alapvető Roberts számára. Ahogy mondja, keményen dolgozik azért, hogy ezt meg tudja őrizni és egyensúlyban tudja tartani. A gyerekek is végeznek házimunkát, például bevetik az ágyukat és megcsinálják a mosást, mert ahogy a színésznő mondja, ezek alapvető képességek az élethez.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét