Amikor a Titanic című filmet 1997-ben bemutatták, ez volt a legelső mozifilm, melynek bevétele átlépte az 1 milliárd dolláros álomhatárt. A legtöbb bevételt hozó film rekordját egészen 2010-ig tartotta az Avatar bemutatójáig. A film sikere után a Rose szerepét játszó Kate Winslet nyíltan beszélt arról, milyen kritikák érték a teste miatt. Éveken át emésztette magát emiatt, és egy valamit bán azzal kapcsolatban, ahogyan kezelte a helyzetet.

Bánja, hogy pályafutása elején nem megfelelően kezelte a bulvárlapok kritikáit.

A 47 éves, Oscar-díjas színésznő a film 25. évfordulója alkalmából beszélt arról, milyen bántásokat szenvedett el a médiától akkoriban.

“Megjegyzéseket tettek a méreteimre, találgatták, hogy mennyi a súlyom, és leírták, hogy szerintük milyen étrendet folytatok. Szörnyű volt az egész, borzalmas és felkavaró volt olvasni ezeket” – mondta Winslet.

Az emberek és a média is gonosz módon bántak vele.

“Úgy látszik, túl kövér voltam – mondta Winslet egy interjúban. – Hát nem szörnyű? Miért voltak ennyire gonoszak velem? Nagyon gonoszak voltak.”

Az idő múlásával megbánta, hogy nem adott megfelelő választ a médiának.

Visszagondolva ezekre az időkre, Winslet ma már úgy gondolja, ha visszaforgathatná az időt, teljesen másként reagálna. “Azt kellett volna mondanom az újságíróknak, hogy ne merészeljenek így bánni velem. Fiatal nő vagyok, a testem változik, bizonytalan vagyok, félek emiatt amúgy is, ne tegyék ezt még nehezebbé számomra.”

Ma már mindenkit arra bátorít, hogy szeresse a testét.

Ő és DiCaprio is folyamatos reflektorfényben voltak, de csak Winslet kapott sértő megjegyzéseket. Ma már a test elfogadásának a híve, és elismerően beszélt 22 éves lányáról, Mia Threapletonról, valamint a Z-generáció tagjairól, akik megváltoztatták a testhez és a különböző testalkatokhoz való hozzáállást.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

1 hozzászólás

 1. Kate Winslet gyönyörű!!
  Négy féle testalkat típus van, a homokóra a legnőiesebb a négy közül. Ennek a típusnak van csipője, vékony a dereka és van cicije.

  Észrevéttem, hogy azok kritizálnak, akik nem ebbe a típusba tartoznak bele. Azok a típusú lányok akik teste csupán csontból áll, hiányzik a fenék, hiányzik a cici. Van cici, csak nagyon pici. Ezek a lányok úgy néznek ki, mint a serdülő kamaszok, akik megrekedtek a felnőttéválás útján. És ők támadják a női ideákat, hogy kövérek! Akkor mondom én, hogy ők pedig csontvázak, és saját rossz érzéseiket ellensúlyozzák azzal, hogy lekövérezik a másikat.
  Ezt tetőzi, hogy Hollywood még támogatja ezt a folyamatot, azzal, hogy piszkafa vékonyságot hirdet. Nem enged meg semmilyen külső változást, 1-2 kg pluszt, mert akkor kitaszít..
  A nő attól is nő, hogy elfogadja a testének változásait és ezt önmaga támogatja az önszeretetével.
  És igen, különbözőek vagyunk, lehetünk vékonyak, átlagosak, szélesek, teltebbek. De akkor mi van? Miért kell mindig egymást bántani, hogy Te ilyen vagy olyan vagy??
  Mikor kezdjük el elfogadni önmagunkat?
  Mikor kezdjük elfogadni a másikat?

  A Természetben a fák sem mutogatnak egymásra, hanem békésen élnek egymás mellett.

  Mi mikor jutunk el már arra a szintre, hogy erre mi is képesek legyünk?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét