Keanu Reeves csodás alakításait és filmjeit mindannyian jól ismerjük, akárcsak a jószívűségéről és nagylelkűségéről szóló történeteket, melyek már legendásak. Jócselekedetei valójában otthon kezdődtek, a húgaival, akik nagyon kedvesek a szívének, a színész nagyon odaadó családja iránt.

Korai évek.

Mielőtt az a támogató nagy testvér vált volna belőle, aki mára lett, Keanu nehéz gyermekkort élt meg. 3 éves volt, mikor apja magára hagyta a családot, 13 évesen látta őt utoljára. Biológiai szüleinek két közös gyermeke született, ő és húga, Kim. Két féltestvére is van: Karina, aki az édesanyja egyik kapcsolatából született, illetve Emma, aki édesapja új házasságából származik.

Mivel apa nélkül nőtt fel, Keanu lett a család védelmezője, mindenki kedvenc nagy testvére. Édesanyjával nagyon szoros kapcsolatot ápol, testvéreivel pedig közösen szerepelt több filmben.

Keanu Reeves félretette karrierjét, hogy segítse húga, Kim Reeves felépülését.

1991-ben Keanu húga, Kim megbetegedett, éppen akkor, mikor a színész karrierje kezdett a csúcsra érni. A tervek szerint el kellett volna kezdenie a Mátrix forgatását, ám testvére egészségét előtérbe helyezve felfüggesztette ezt. A házát is eladta, hogy közelebb költözzön Kimhez, és gondoskodni tudjon róla, rendben tartsa az otthonát és főzzön neki.

Kim nemcsak Keanu húga, de legjobb barátja is.

Keanu számára az elsődleges feladat az lett, hogy a felépülés során mindvégig testvére mellett legyen. 10 éven át támogatta őt ezen az úton. A család egyik barátja emlékszik, hogy Keanu mindennap meglátogatta húgát a kórházban, és folyton fogták egymás kezét. A színész egyszerű magyarázatot adott erre: “Ő mindig ott volt nekem. És én is mindig ott leszek neki.”

Kim Reeves a “hercegének” nevezte bátyját: “Minden szóra figyel, minden vesszőre a szavak után, amit csak mondok.” Mostanra Kim felgyógyult és jó egészségnek örvend, Rómában él visszavonult életet. A The Color of Water című filmet ő írta és játszott is benne 2002-ben.

Keanu a féltestvérét, Karinát is ugyanígy támogatja.

Karina Miller édesanyja harmadik házasságából született, édesapja Robert Miller zenei menedzser. Karina producerként és színésznőként tevékenykedik, legismertebb munkája a 2017-ben To The Bone című film, melyben Keanu mellett Lily Collins is játszik.

Karina és Keanu többször jelentek meg együtt vörös szőnyeges eseményeken. Reeves azzal is támogatta húgát, hogy csatlakozott hozzá a Semper Fi című film premierjén 2019-ben, melynek Karina volt a producere.

Reeves nagyon lelkesen beszél Karináról, dicséri a munkáját és büszke a húgára. Karina pedig nem felejti el megemlíteni, hogy bátyja mennyire támogató volt mindig is a karrierje kapcsán: “Mindig támogatott és óvott, segített abban, hogy a saját dolgommal foglalkozhassak. Ezt pedig nagyon nagyra értékelem.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét