A boldogsághoz a kulcs, ha nem hasonlítjuk magunkat másokhoz, és elfogadjuk a testünket a saját jellegzetességeivel együtt, melyek különlegessé és egyedivé tesznek minket. Az American Idol győztese, Kelly Clarkson is megértette ezt, miután éveket szánt arra, hogy olyanná változzon, ami másoknak tetszik.
A 40 éves, kétgyermekes anyuka ma már teljes életet él, útja az önelfogadásig pedig nagyon inspiráló.

Mindig is kritizálták a teste miatt.

2002-ben az akkor 20 éves Kelly Clarkson megnyerte az American Idol tehetségkutatót, ami meghozta számára az ismertséget. Hihetetlen hangjának köszönhetően milliók szívébe lopta be magát, ám a színfalak mögött igen nehéz időszakot élt meg.

Clarkson elmesélte, hogy a műsor forgatása idején nagyon vékony volt, de még így is ő volt a legtestesebb lány a versenyzők között. Az emberek ezért folyton beszólogattak neki. De elhatározta, nem hagyja, hogy a kritikák befolyásolják. “Szerencsére nagyon magabiztos vagyok, így soha nem volt gondom az emberek leállításával.”

Végül bizonytalanság tört rá.

Bár igen erős személyiséggel rendelkezik, a nyilvánosság előtt élni és folyamatosan hallani a megjegyzéseket a testéről Clarksonnál azt idézte elő, hogy már–már beleőrült a fogyókúrázásba. Bevallotta, hogy 2007-ben étkezési zavarban szenvedett. Annak ellenére, hogy képes volt fogyni, elmesélte, hogy nagyon boldogtalannak érezte magát akkoriban. “Tényleg vékony voltam, de nem szuperegészséges, mert teljesen ki voltam merülve.”

Megtanulta elfogadni és szeretni a testét.

Bár a súlya éveken át ingadozott, Kelly idővel rájött, hogy ami igazán számít, az a saját véleménye a testéről, nem pedig az, amit mások mondanak. 2017-ben így nyilatkozott: “Nem vagyok megszállott a súlyommal kapcsolatban.” Úgy döntött, inkább a karrierjére koncentrál, és kihozza a legtöbbet az életéből.

Mindamellett bevallotta: “Bárcsak jobb lenne az anyagcserém.” Hozzátette: “Az ember mindig azt akarja, ami másnak van. Valószínűleg van olyan, aki arra vágyik, hogy mikor belép a szobába, mindenkivel barátságot tudjon kötni, ahogyan én tudok.”

Szebben ragyog, mint valaha.

Mióta elkezdte magát jól érezni a bőrében, a dolgai is elképesztően jól alakulnak. 2018-ban egy népszerű énekes tehetségkutató verseny zsűritagja volt. “Akkor kaptam meg a legnézettebb műsorban való szereplést, mikor a legmélyebben voltam.”

Clarkson nagyra értékeli, hogy a producerek nem a bomba alakja, hanem az őszinte és hiteles személyisége miatt választották a műsorba.

Rátalált az útjára és nem is akar letérni róla.

“Mikor kövér vagyok, akkor boldog vagyok.” Tapasztalása mindannyiunkat emlékeztet arra, hogy mindenkinek más a testalkata, amelyhez igazodva meg kell találnunk azt, ami a legjobban működik nekünk, ahelyett, hogy másokhoz hasonlítgatnánk magunkat.

A kétgyermekes anyuka az öregedéssel sem kíván harcot folytatni. Ellenáll minden nyomásnak, ami plasztikai műtétet sürgetne. A 40 éves Kelly Clarkson reméli, hogy példa lehet mások számára azzal kapcsolatban, hogyan kell elfogadni a saját testünket, és hogyan lehet méltóságteljesen öregedni. “Remélem, az emberek látják, hogy ez így néz ki, ilyen, mikor öregszel.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét