Minden bulit, gyerekzsúrt vagy akár családi összejövetelt képes feldobni egy ilyen saját készítésű csokitál. Ha azt hiszed, hogy bonyolult művelet, kellemesen fogsz csalódni! Szerezz be jó sok lufit na és persze csokoládét és gyárts jó sokat ebből a dekoratív tálból! Kínálj benne édességet vagy pakold tele gyümölcsökkel!

Használhatsz tej-, ét- és fehércsokoládét is. Ha nagyon belejöttél és professzionális szintre fejlesztenéd a csokitál készítést, játszhatsz a fehér és barna színű csokoládé kombinálásával is!

Hozzávalók:
– 250 g csokoládé
– olajszóró spray
– lufi

1. Fújd fel a lufikat kb. közepes méretűre. Vigyázz, ha túlfújod őket, könnyen kidurranhatnak és oda a csokitál! Készíthetsz kisebb kínálótálat vagy egy nagyobb gyümölcsöstálat is, de akár fagylaltkelyheket is.

2. Fújd le vékony rétegben olajjal a lufit azon a részen, ahol a csokoládéba fogod mártani.

3. Gőz felett olvaszd fel a csokoládét.

4. Egy sütőpapírt teríts az asztalra, erre teszed majd száradni a csokoládéval bevont léggömböket.

5. Vegyél elő egy akkora tálat, ami megfelelő a lufik méretéhez. Öntsd bele az olvasztott csokoládét, majd mártsd bele a lufikat addig, amekkora csokitálat szeretnél.

6. Helyezd a lufit a sütőpapírra, kb. 30 percig tartsd kézben, míg már elég szilárd lesz a csokoládé talp ahhoz, hogy a lufi megálljon rajta.

7. Ha a csokoládé teljesen megszilárdult, egyszerűen szúrd ki a lufikat egy tűvel. A lufik maradékát már nagyon könnyen leszedheted a csokoládéról.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét