Az aranyos kiszúróformákból nemcsak tiszavirág életű kekszek születhetnek! Felhasználhatjuk őket szép és egyedi gyertyák készítéséhez is! A gyertyázás után pedig elég elmosni őket és máris újra süthetünk velük.

Amire szükséged lesz:
– maradék gyertyák
– zsírkréták
– kis serpenyő
– kis üveg- vagy fémtál
– sütőpapír
– kiszúróformák
– tepsi
– kanóc

1. Melegítsünk fel vizet a kis serpenyőben. A kis fém- vagy üvegtálba tegyük bele a maradék gyertyákat és tegyük a tálat a meleg vízbe. Ha szeretnénk megszínezni a gyertyákat, tördeljünk közéjük zsírkrétákat. Mikor a viasz eléri a 38 fokot, olvadni kezd és önthetővé válik.

2. A tepsit béleljük ki sütőpapírra, majd a különböző kiszúrformákat egymástól kényelmes távolságban rakjuk sorba a tepsiben. Mindegyiknek a közepére helyezzünk egy kanócot.

3. Óvatosan öntsük a viaszt a sütiszaggató formákba. Ha egyik kezünkkel fogjuk a formákat, akkor a helyükön tudjuk tartani és a viasz nem fog szanaszét csorogni a tepsiben.

4. Amikor a viasz teljesen kihűlt, kihúzhatjuk a kész gyertyákat a sütiszaggató formákból. Ha meggyújtjuk őket, arra ügyeljünk, hogy a viasz szét fog folyni, ezért kis tálba tegyük a saját készítésű gyertyáinkat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét