Észrevetted már, hogy ha olyan tisztítószereket használsz, amiket kedvelsz, úgy a takarítás is sokkal könnyebb? A takarításnak pedig egy sarkalatos pontja a fürdőszoba, ahol bőven van mit tenni. Szappanlerakódások, vízkő, penészfoltok jöhetnek veled szembe, a kihívás nem kicsi!

A következő recepteket követve olyan tisztítószereket készíthetsz el, melyek természetesek, azaz máris jobb szívvel használod őket, emellett pedig a természet csodás illatait hagyják maguk után. Antibakteriális és tisztító hatással pedig bőségesen rendelkeznek, így nemcsak élvezni fogod a takarítást, de alapos is leszel benne, ha ezeket használod!

A szódabikarbóna fantasztikus tisztító erővel bír, és még a felületeket sem károsítja. Kifejezetten jó porcelánból és rozsdamentes acélból készült felületek megtisztítására. Csak keverd össze a hozzávalókat, szórd be velük a wc-t, a mosogatót vagy a mosdót, és törölgesd át. Vízzel leöblíted, majd szárazra törlöd, és már élvezheted is a fantasztikus illatokat! Légmentesen lezárható befőttesüvegben sokáig eltarthatod az elkészült súrolószert!

Fahéjas-szegfűszeges súrolópor

Hozzávalók:
– 1 bögre szódabikarbóna
– 2 evőkanál fahéj
– 1 evőkanál egész vagy durvára őrölt szegfűszeg

Virágos súrolópor

Hozzávalók:
– 1 bögre szódabikarbóna
– ½ bögre szárított rózsaszirom (készítheted ¼ bögre szárított levendulával és ¼ bögre rózsaszirommal is)

Fűszeres súrolópor

Hozzávalók:
– 1 bögre szódabikarbóna
– 1 evőkanál oregánó, rozmaring, kakukkfű

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét