A legegyszerűbb, talán legolcsóbb és leginkább fájdalommentes szőrtelenítési módszer a nők számára a borotválás. Egy probléma van vele: az eredménye nem tart sokáig. Lehet, hogy te is azok közé tartozol, akiknek már a borotválkozást követő nap borostás a lábuk? Vagy a bőröd nem bírja a penge általi megpróbáltatásokat? Ha igen, ne keseregj, mindenre van egyszerű és hatékony megoldás!

Bőrradírozás borotválás előtt

A legtöbben nem csinálják, pedig az egyik legfontosabb lépés leradírozni a bőrt, mielőtt nekilátnánk a borotválásnak. Az elhalt hámsejtek eltávolításával ugyanis megelőzhetjük a szőrbenövést és a végeredmény is simább bőr lesz.

Zuhanyzás borotválkozás előtt

Radírozás után gondoskodj arról is, hogy a bőröd kellően nedves legyen. Végy egy rövid fürdőt vagy tusolj le, de az is megfelel, ha néhány percen át vizezed azt a részet, amit borotválni szeretnél. Ezáltal a bőr és a szőrszálak is felpuhulnak, így a borotválkozás hatékonyabb és gyorsabb is lesz.

Borotvahab vagy -zselé

Kihagyhatatlan lépés a borotvahab vagy -zselé használata. A bőrödet és a szőrszálakat már felpuhítottad az előző lépésekkel, de ez a kozmetikai termék az, ami igazán könnyűvé és bitonságossá teszi a borotválkozást. Ha használod, a borotválkozás eredménye is tovább fog tartani, mivel a leborotvált szőrszál puhább lesz, mikor visszanő.

Megfelelő borotva

Nem is gondolnád, de a borotva minősége nem csak azért fontos, hogy ne karistold össze vele a bőrödet, de hatással van a szőrszál növekedésére is. A legjobb, ha minden borotválkozáshoz új borotvát használsz vagy kicseréled a pengét. Így a visszanövő szőrszál nem lesz olyan vastag és nem is nő ki annyira hamar.

Megfelelő technika

A lényeg, hogy a borotválást mindig könnyű mozdulatokkal végezd és ne nyomd rá a bőrödre a borotvát. Fontos az is, hogy ha a szőrszál növekedésével ellentétes irányba húzod a borotvát, növeled a szőrbenövés és az irritáció esélyét is. Ne kövesd el azt a hibát sem, hogy egy-egy részen többször mész át a borotvával.

Alapos öblítés

A legtanácsosabb illatmentes tusfürdőt használni a borotvahab lemosásához, hogy még kevésbé tedd ki a bőröd irritációnak. Ha lemosás közben felfedezel olyan területeket, amikre bizony ráférne még a borotválás, várj néhány percet és csak aztán kezdd újra a műveletet.

Hidratálás

A bőr borotválkozás után még akkor is könnyen kiszárad, ha jó minőségű borotvát és borotvahabot használsz. Ezért elengedhetetlen utána a hidratálás, ugyanakkor azért is, hogy megelőzd a szőrszálak benövését. A legjobb, ha bőrápoló olajokat használsz, mint a jojoba-, a mandula- vagy a kókuszolaj.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét