Hozzávalók:
– 20 dkg liszt
– 4 tojás
– 1-2 dl víz
– 2 csipet só
– 2 evőkanál vaj
– bors
– 0,4 dl almaecet
– 2 teáskanál méz
– fejes saláta

Így készítsd el!

1. Tégy fel egy lábosban enyhén sós vizet forrni. A lisztet, 2 tojást, a sót és a vizet mérd ki egy edénybe, majd fakanállal keverj belőle rugalmas tésztát. Ha túl keménynek érzed, szódavízzel lágyíthatod. A lobogó vízbe nokedliszaggatóval szaggasd bele a tésztát. Ha a feljöttek a víz tetejére, szűrőkanál segítségével szedd ki őket. Vízzel öblítsd le, és kevés olajjal keverd össze végül a nokedlit.

2. 2 tojást törj fel, és villával kissé verd fel. Sózd, borsozd. Serpenyőben olvassz vajat, közepes lángon öntsd rá a tojást, és süsd meg, mintha rántottát készítenél.

3. A rántottával forgasd össze a nokedlit, és még melegen tálald.

4. Almaecetből, mézből és az almaecettel megegyező mennyiségű vízből készíts öntetet, ebbe forgasd bele a leveleire szedett salátát.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét