Közel 40 éve vannak együtt: Denzel és Pauletta Washington Hollywood egyik legikonikusabb párja, akik hamarosan a rubinlakodalmukat ünneplik. Az évek során kiállták azokat a próbákat is, melyek elé a hírnév állította őket. Ám Pauletta nem könnyítette meg Denzel dolgát, aki viszont tudta, hogyan tartson ki szándéka mellett.
Az ő szerelmük történetét ismerheted most meg, ami szépen példázza, hogy a kitartás örök szerelmet hozhat.

Eltökéltség, büszkeség, magabiztosság, elkötelezettség – ezekkel a szavakkal jellemezhetnénk Pauletta és Denzel Washington kapcsolatát, akik 2023-ban ünneplik 40. házassági évfordulójukat. A kapcsolatuk kezdetben nem volt könnyű, és később sem vált azzá, hiszen mindketten egyetértenek abban, hogy az erejük az elveikben és a munkájukban rejlik. Ahogy Denzel fogalmazott: “Azt hiszem, csak dolgozni kell rajta. Ne hagyjátok elveszni egymást. Ez egy elköteleződés.”

Pauletta és Denzel az 1970-es években találkoztak a Wilma című film forgatásán. Ezután kezdtek randizni. Pauletta Oprahnak néhány részletet is elárult a kapcsolatuk kezdetéről: “Egy közös barátunk, aki szintén szerepelt a filmben, bulit rendezett. Denzel a barátaival a végére érkezett meg. Akkor újra beszéltünk.”

Ami ezután történt, az elég szokatlan: “A következő este egy színdarabot néztem meg. Későn érkeztem, lehuppantam a székre, és nem is néztem körbe, hogy ki ül mellettem. Aztán a szünetben, mikor felkapcsolták a világítást, akkor láttam, hogy egymás mellett ülünk.”

Denzelnek is vannak történetei erről, melyeken sokat nevetnek, mikor szóba kerülnek. Azt mondta, az első randin Paulettának kellett kifizetnie a taxit, mert neki nem volt elég pénze rá.

Azt hihetnénk, hogy egy olyan férfinak, mint Denzel, rögtön bárki igent mondana, de Pauletta nem így volt ezzel. De nem sok az olyan férfi sem, aki annyira ragaszkodik az elképzeléséhez, mint azt a színész tette.

A pár gyakran viccelődik is ezzel: “Kétszer elutasítottalak, harmadjára megtettük” – mondta Pauletta. Végül egymás iránti elköteleződésüket 1983. június 25-én tartott esküvőjükön erősítették meg.

Denzel családi háttere nem túl fényes. Bár szülei megfelelő értékrendet adtak át neki, 14 éves korában elváltak. Mikor Paulettát megismerte, rájött, hogy beleszeretett: “A családjában olyan szoros kapcsolat és szeretet volt, amilyen az enyémben sosem. Azt kell mondanom, én egy zűrzavaros családból jöttem.”

Hollywood nem mindig a legjobb hely a komoly kapcsolatok számára. A médiafigyelem, a hektikus társasági élet hatalmas nyomást helyezhet a párokra. Denzel és Pauletta azonban ezekkel a nehézségekkel is boldogultak. Ebben a tekintetben Pauletta csodálatra méltó hitet és magabiztosságot tanúsított, hiszen nem engedte, hogy más nők vagy a pletykák eltereljék a figyelmét a házasságáról.

Denzel is tett ezért, hiszen sosem hagyta ki a lehetőséget, hogy feleségét bemutassa, megismertesse vagy éppen köszönetet mondjon neki a támogatásáért. 2019-ben az egyik díjátadón szintén megemlítette őt: “40 év önfeláldozás. 40 év megbocsátás. Ő tanított meg engem a hitre, a spiritualitásra, a szeretetre, az igaz szerelemre, a megingathatatlan szeretetre.”

Pauletta képzett zongorista és neves színházi, valamint filmes színésznő, akit láthattunk az 1993-ban készült Philadelphia című filmben is. Számos díjat is elnyert már. Mikor Denzel az önfeláldozásról beszél, azért teszi, mert Pauletta a saját karrierjét áldozta fel azért, hogy otthont teremtsen a családjuknak. Most azonban, hogy a gyermekeik felnőttek, ismét visszatért a színészethez.

Ugyanez a tisztelet és kétségkívül minden elv és érték, ami a párra jellemző, tükröződik a gyermekeikben is. John David így beszélt anyukájáról, Paulettáról: “Szeretem az anyámat. Mindent feláldozott a 4 gyermekéért, majd visszatért a színjátszáshoz, és ezért nagyon büszke vagyok rá. Minden amit tesz, engem is a maximumra sarkall.”

A párnak nagyon jó a humorérzéke is. Mikor Denzelt arról kérdezték, mi a titka a hosszú házasságnak, azt felelte: “Úgy csinálom, ahogy mondtam. Befogom a számat.” Aztán komolyabban így folytatta: “Nincs titok, ami nyitja lenne egy tökéletes házasságnak. Mindenkinek vannak jobb és rosszabb napjai, nekünk is megvan a magunké. De elköteleztük magunkat egymásnak. A biztos lelki alap mindenen átsegít, legyen az házasság, munka vagy lelki béke.”

Mostanság a színésznek van oka ünnepelni, hiszen 2022-ben elnyerte a legjobb színésznek járó Oscar-díjat, ez volt a 10. alkalom, hogy a díjra jelölték. Ez már önmagában nagy dolog, de még nagyobb, hogy ő a filmtörténelemben a legjobb színész kategóriában legtöbbször jelölt afroamerikai színész. Számára mégis a legnagyobb sikert a családja jelenti.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét