Hogyan öltözködj úgy, ahogy egy francia nő, hogyan egyél úgy, mint egy francia nő – örök témák. De azok a tippek is sokakat érdekelnek, hogy hogyan rendezd be a lakásodat a francia sikk jegyében. Most erre nézve kaphatunk hasznos tanácsokat!

Tiszteld a történelmet!

A francia stílusú lakberendezésben két különböző irányvonal alkot egymással tökéletes harmóniát: a hétköznapi könnyedség és a fényűző előkelőség. Ha te is ezt szeretnéd megvalósítani, ne a legújabb dizájn bútorok vagy kiegészítők között keresgélj! Válassz olyan berendezési tárgyakat, melyek legalább hangulatukban a múltat idézik, de még jobb, ha valóban régi bútorokkal és dekorációval teremted meg a francia sikket.

Ne erőlködj!

A francia stílus önmagában rendkívül könnyed. Akkor érheted el, ha te magad is a természetességre törekszel a lakberendezésben és nem tervezed túl a dolgot. Semmiképp se tűnjön erőltetettnek, túlzottan megkomponáltnak. Csak azért ne száműzz a lakásból egy bútort vagy egy dísztárgyat, mert az nem illeszkedik pontosan a francia sikk keretei közé. Részesítsd előnyben a változatosságot, keverd a vintage-t az újjal

Hasznosítsd a régit!

Ne restellj a használt bútorok között válogatni, hiszen ez az egyik legjobb módja annak, hogy lakásodat autentikus stílusban rendezhesd be! Olcsóbban is megúszhatod a dolgot, ha a bútorozást vagy a dekorálást újrahasznosítással oldod meg. Ráadásul olyan darabokra bukkanhatsz, melyeket az üzletek kínálatában keresve sem találnál meg.

Díszítsd az ablakot földig érő függönyökkel!

A francia stílusnál elengedhetelen a plafontól földig érő függöny, függetlenül az ablak méretétől. Ezzel egyrészt klasszikus hatást kelthetünk, másrészt légiességet adhatunk a szobának és nagyobbnak láttathatjuk az ablakokat.

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

Köszönjük szépen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here