A szerelem igenis tarthat örökké. De bármikor előfordulhat, hogy az élet elszakít minket attól, akit a legjobban szeretünk. Liam Neeson is ezt élte át, mikor 15 évnyi boldog házasság után elvesztette feleségét.
Az ő története a szerelem erejéről szól. Liam és Natasha gyönyörű példái a szerelemnek, a veszteségnek és a halálon is felülemelkedő, elszakíthatatlan köteléknek.

Szerelem első látásra

Natasha Richardson és Liam Neeson 1993-ban találkoztak először, mikor együtt dolgoztak egy darabban. Liam nagyon jóképű és elbűvölő férfi volt már akkor is. Hírnevének köszönhetően pedig válogathatott a nők között. Natasha pedig Robert Fox producer felesége volt.

A színpadon és azon kívül is működött köztük a kémia. Liam erről így beszélt: “Soha ilyen robbanásszerű kémiát nem éreztem egyetlen másik színésznővel sem.” Végül, válása után Natasha megadta magát Liam hosszú és türelmes udvarlásának, mit sem törődve azzal, hogy Liam nagy nőcsábász hírében állt.

Házasság és család

Annak ellenére, hogy a kapcsolatuk nagyon szenvedélyes volt, Liam nem halmozta el az érzéseivel Natashát az elején, inkább megtartotta azokat magának. A nő születésnapjára küldött képeslapra azt írta: “El fogsz kapni engem. Szeretettel, Oskar”

Natasha haragudott, amiért ilyen érzelemmentes üzenetet kapott, amit annyira banálisnak tartott, mintha csak egy barát írta volna. Ezért eldöntötte, hogy konkrétan rákérdez Liam szándékaira.

Őszintesége arra késztette Liamet, hogy bevallja magának a nő iránt táplált érzelmeit. Ekkor jött rá, hogy beleszeretett. “Ez egy valódi, igazi dolog, amire vigyázni kell” – mondta Neeson.

Miután mindketten bevallották egymásnak az érzéseiket, 1994-ben összeházasodtak egy New York-i farmon. Annyira elköteleződtek egymás iránt, hogy mikor Liam szerepet kapott a Nell, a remetelány című filmben, Natasha mindent megtett, hogy őt is beválogassák a produkcióba. Nagyjából 1 évvel később született meg első gyermekük, Michael Richard Antonio Neeson. Nem sokkal a szülés után Natasha váratlanul ismét teherbe esett, és 1996-ban világra jött második gyermekük, Daniel Jack Neeson.

Tragikus baleset

Évekkel később történt meg a tragédia, ami az egész család életét megváltoztatta. Natasha síbalesetet szenvedett Kanadában 2009 márciusában. A baleset pillanatában nem viselt sisakot. Először úgy tűnt, nem történt nagy baj, ezért nem is kért orvosi segítséget. Ám amit ő kisebb fejsérülésnek hitt, az egy végzetes agykárosodás volt.

Liam a baleset idején Torontóban dolgozott, de azonnal a feleségéhez sietett a kórházba. Az orvosok tájékoztatták, hogy Natasha agyhalott és nem lehet megmenteni. “Bementem hozzá, és mondtam neki, hogy szeretem. Azt mondtam: ‘Édesem, ebből nem fogsz visszatérni. Nagyon beütötted a fejedet.’”

Liam kénytelen volt meghozni élete legnehezebb döntését, ami visszafordíthatatlanul megváltoztatott mindent. Beleegyezett, hogy feleségét lekapcsolják az őt életben tartó gépekről. Natasha Richardson 2 nappal később, 45 évesen hunyt el.

Kincsként becsült emlékek és hűség

Miután Natasha elhunyt, Liam úgy döntött, hogy bánatát megtartja magának és visszavonul a nyilvánosságtól. A médiának nem beszélt az esetről éveken át.

2016-ban ezt írta: “Azt mondják, a világon a legnehezebb dolog elveszteni valakit, akit szeretsz. A feleségem váratlanul halt meg. Rengeteg örömöt adott nekem. Ő volt számomra minden.”

Annak ellenére, hogy a halál szétszakította őket, Liam még ma is változatlan törődéssel beszél a házasságáról, és hálás azért a szeretetért, amit ők ketten éreztek egymás iránt. “Az a 16 év, míg a férje voltam, megtanított arra, hogyan kell feltétel nélkül szeretni. Hálásnak kell lennünk a házastársunkért. Mert egy nap felnézel a telefonodból, és már nem lesz ott.”

Bár Natasha már sok éve elhunyt, Liam időnként még mindig nagyon intenzíven éli meg az elvesztése miatt érzett fájdalmat. “Van olyan, hogy mikor nyílik az ajtó, még mindig azt hiszem, hogy hallani fogom őt.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét